ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Bilim insanları Çin’i yemek kültüründen dolayı uyarmış

Bilim insanları Çin’i yemek kültüründen dolayı uyarmış
19.03.2020 23:34
A+
A-

Yeni tip koronavirüs Covid-19’un Çin’de ortaya çıkmasından dolayı başta yarasa ve böcekler olmak üzere Çin halkının egzotik hayvanlar tüketiyor olması akıllara bu virüsün kaynağı hakkında soru işaretleri getirdi. Bilim insanlarının "vahşi hayvanlar virüs deposu" uyarısından dolayı bu koronavirüsün ortaya çıkmasında Çin’de egzotik hayvanların tüketiliyor olmasının rolü bir kez daha gündeme geldi.

23-36-46-r-002

Bilim insanlarının 2007 yılında yayımladıkları akademik makalede bu yönde ciddi bir uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. Dört akademisyen makalelerinde “Güney Çin’deki ezgotik memeli hayvanların yenilmesi kültürüyle birlikte, nalburunlu yarasalarda SARS ve koronavirüs rezervuarlarının geniş miktarda bulunması saatli bir bombadır” ikazında bulundu. Bilim insanları bundan dolayı “hayvanlardan veya laboratuvardan SARS veya diğer yeni virüslerin tekrar ortaya çıkma ihtimali ve bunun için hazırlık ihtiyacının” görmezden gelinmemesi gerektiğini bildirdi.

Hong Kong Üniversitesi’nden Kwok Yung Yuen’in Vincent C. C. Cheng, Susanna K. P. Lau ve Patrick C. Y. Woo ile birlikte yazdıkları makale Amerikan Mikrobiyoloji Derneği’nin yayın organı olan Clinical Microbiology Reviews dergisinde 2007 yayımlandı. Araştırmacılar sonuç bölümünde koronavirüsün 'genetik rekombinasyona' uğradığının gayet iyi bilindiğine dikkat çekerek bu durum 'yeni genotiplere ve salgınlara' yol açabileceğini vurguladı. Bilim insanları özellikle nalburunlu yarasalarda SARS ve diğer koronavirüs türlerine ait rezervuarların bulunduğunu belirterek Çin’in güneyindeki egzotik memeli hayvanları yeme kültürü de dikkate alındığında bu durumun saatli bir bomba olduğu sonucuna vardılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.