ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4470
EURO
34,7535
ALTIN
2.440,85
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BÜYÜK ERMENİSTAN’dan VAZGEÇTİK!

BÜYÜK ERMENİSTAN’dan VAZGEÇTİK!
31.01.2022 01:17
A+
A-

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile normalleşme sürecini de fırsat bilerek hem ‘toprak’ hem de ‘soykırım’ iddialarından vazgeçtiklerini açıkladı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ile normalleşme görüşmeleri sürerken ilginç mesajlar veriyor. Önceki gün Erivan’da gazetecilerle buluşan Paşinyan, Ermenistan’ın Türkiye topraklarına yönelik şimdiye dek dile getirdiği iddialardan vazgeçtiğini açıkladı.

Şimdiye dek ‘Büyük Ermenistan’ idealiyle Türk toprakları üzerinde hak talep eden Ermeni devleti böylece bu politikayı terk etmiş oldu. Kafkasya’daki gelişmeleri izleyen Rusya merkezli VestiKavkaza gazetesinin bildirdiğine göre Paşinyan, 1915 Olayları’nı şimdiye dek ‘soykırım’ olarak tanımlayan Erivan yönetiminin bundan böyle bu politikadan da vazgeçeceğini ileri sürdü.

Rus medyası, Paşinyan’ın bu işi ustalıkla ‘diasporaya havale ettiğini’ yazıyor. Paşinyan’ın Pan-Ermenistan hayalinden vazgeçtiklerini açıklaması, basın toplantısının en ilgi çeken ânı oldu.

‘SINIRLARI HİÇBİR ZAMAN SORGULAMADIK’

Gazeteciler Paşinyan’a açıkça, Erivan’ın Türk önkoşullarını yerine getirerek Pan-Ermeni gündemini dondurup dondurmadığı ve Ermenistan’ın Kars Antlaşması ile belirlenen sınırlar olan Türkiye’nin toprak bütünlüğünü tanımaya hazır olup olmadığı soruldu.

Buna karşılık Paşinyan, Ermenistan Cumhuriyeti’nin hiçbir zaman ‘Pan-Ermeni’ politikası izlemediğini ileri sürerek şunları söyledi:

“Ermenistan, Ermeni-Türkiye sınırını hiçbir zaman sorgulamadı. Ermeni-Türkiye sınırını sorgulayacak tek bir Ermeni lider veya hükümet bulamazsınız ve bu politikadan vazgeçmeyeceğiz. Ermenilerin soykırımını tanımak da her zaman diaspora ve diaspora örgütleri olmuştur.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.