ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5824
EURO
34,7951
ALTIN
2.506,68
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Deprem sonrası korkutan açıklama

Deprem sonrası korkutan açıklama
14.06.2020 19:39
A+
A-

Kandilli Rasathanesi Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Kaynarpınar mevkiinde saat 17.24'te 5,8 şiddetinde deprem olduğunu açıkladı.Depremin derinliği 5 kilometre olarak açıklandı.Deprem; Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Elazığ gibi çevre illerde de hissedildi.

'4'Ü GEÇEN HER DEPREMDEN SONRA…'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, meydana gelen depremle ilgili CNN Türk'te açıklamalarda bulundu. Ersoy, bölgede artçı beklendiğini ve takip edileceğini söyledi. '4'ü geçen her depremden sonra bir süre sonra sokakta olmakta fayda var' diyen Ersoy vatandaşlara tavsiyelerde bulundu ve 'Dışarıda olmakta hep fayda görürüm. Mutlaka birinin tehlikeli olmadığının onaylaması gerekiyor' dedi.

"MARMARA'YA KADAR UZANIYOR"

Prof. Dr. Okan Tüysüz, depremle ilgili son dakika açıklamalar yaptı. Tüysüz, "Yüzeyde şiddetli hissedildiğini düşünüyorum. Bölge önemli bir deprem kaynağı" dedi. Tüysüz, depremin olduğu fay hattının Marmara'ya kadar uzandığını belirterek, "İki bölgede kırılmadı. Biri Bingöl, ikincisi Marmara Denizi. Bu iki bölgede deprem beklentimiz var" ifadelerini kullandı. 

HASARLI BİNALARA GİRMESİNLER ARTÇILAR OLABİLİR

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan açıklamasında, 'Kuzey Anadolu fayı Karlıova civarından başlayıp güneye doğru devam ediyor. Kuzey Anadolu fayı ile Kuzey Anadolu fayının kesiştiği bir nokta. Deprem biliminde Karlıova üçgeni dediğimiz yerde oldu deprem. Oldukça kaotik zaman zaman bu büyüklükteki depremlere sahne oluyor. Yedisu fayı bu geçmiş yüzyıllarda oldukça büyük depremler yaratmış bir fay hattı. Orada bir sismik boşluk olduğunu söylerdi rahmetli Aykut Barka. Oraya yakın bir deprem sanıyorum.

kuvvetli bir deprem büyük bir deprem değil o bölge için her zaman beklenen bir deprem. Yerleşim yerlerinde hasara neden olmuş olabilir. Bunun ardından artçı şoklar gelebilir. 5.5 ve 5 civarında artçı şoklar olabilir. Dolayısıyla bölge halkının uyarılması gerekir ki hasarlı binalara girmesinler' dedi.'Daha büyük bir deprem beklenir mi?' sorusuna yanıt veren Eyidoğan, 'Bölge fay yapıları açısından stabil bir yer değil. Daha büyüğü konusunda bir şey söylememiz mümkün değil. O bölgeye yakın alanlarda her zaman yıkıcı depremler beklenebilir. Arkasından daha büyük bir deprem gelir mi bunu bilemeyiz bununla ilgili elimizde bir ölçü birimi cetvel yok' ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.