ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3640
EURO
34,9634
ALTIN
2.324,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

En Güçlü Olduğu Ülkede Yakalandı

En Güçlü Olduğu Ülkede Yakalandı
07.07.2021 10:49
A+
A-

FETÖ’nün Orta Asya’daki bir numarası olan Orhan İnandı’nın, örgütün en güçlü olduğu Kırgızistan’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesi, önemli bir dönüm noktası olacak. CIA ve bölge ülkelerin istihbarat servisleri ile içli dışlı olan İnandı için, “CIA’nın bölge şefi” yorumları yapılıyordu. 2001 yılında FETÖ’nün Kırgızistan imamlığını yapan İnandı, 2017 yılında Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan’ı da içine alan bölgenin ‘genel sorumlusu’ olarak atandı. Sık sık elebaşı Fetullah Gülen ile görüşen İnandı’nın Pensilvanya’ya son ziyareti Mart 2021’de gerçekleşti.

FETÖ’nün Orta Asya İmamı Orhan İnandı’nın MİT tarafından alınarak Türkiye’ye getirilmesi örgütte büyük bir çöküntüye neden oldu. Çünkü İnandı örgütün Orta Asya’daki en önemli ismiydi. 2001 yılında ‘Kırgızistan sorumlusu’ olarak faaliyet yürüten İnandı, karmaşık ilişkileri sayesinde 2017 yılında elebaşı Fetullah Gülen’in talimatı ile Azerbaycan, Kırgızistan Kazakistan, Türkmenistan, Tacikistan ve Özbekistan’ı içine alan bölgenin ‘genel sorumlusu’ oldu. 

Kırgızistan FETÖ’cü Orhan İnandı için Türkiye’ye nota verdi
MART AYINDA ABD’DEYDİ

İstediği zaman elebaşı Gülen’le görüşebilen İnandı, son olarak bu yılın mart ayında Pensilvanya’da görüldü. FETÖ’nün şifreli haberleşme programı ‘ByLock’ kullanıcısı da olan İnandı’nın meziyetleri bununla da sınırlı değil. İnandı’nın bölgedeki tüm istihbarat servisleri ile ilişkileri vardı. Örgütün bölgede istediği gibi at koşturması İnandı’nın bu servislerle bağlantıları sayesinde oldu.

CIA’NIN KULANIŞLI APARATI

İnandı’nın ABD gizli servisi CIA ile de derin bağlantıları vardı. Geçtiğimiz yıllarda Kırgızistan basınında İnandı için ‘CIA’nın bölge şefi’ diyenler bile oldu. Hatta 2009 yılında ülkedeki ABD üssünü kapatacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Kurmanbek Bakiyev, Rusya’nın tepki/tehditlerine rağmen bu kararından vazgeçmişti. Bakiyev kira anlaşmasını 11 Temmuz 2014 tarihine kadar uzatmıştı. Bu uzatma kararının ardında da İnandı’nın olduğu iddia edildi. CIA’nın talebiyle İnandı’nın aracı olduğu, Kırgız yetkililerle görüşerek kira sözleşmesini uzattığı öne sürüldü.

Orhan İnandı, FETÖ firarileri için Kırgızistan’ı güvenli bölge yaptı. Kırgızistan’da barınmasını sağladığı 25 üst düzey FETÖ’cü arasında Mustafa Özcan ile eski Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çelik de var. Bugün bir çoğu ABD’de olan bu FETÖ’cülere Kırgızistan pasaportu da İnandı tarafından sağlandı. 1985-1995 yıllarında FETÖ’nün mahrem yapılanmasında da görev alan Orhan İnandı’nın toplantılarda FETÖ’nün TSK imamı firari Adil Öksüz ile de bir araya geldiği tespit edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.