ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3341
EURO
35,1806
ALTIN
2.244,90
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

FRANSIZ İSTİHBARATIN’DAN DEAŞ’A 13 MİLYON EURO

FRANSIZ İSTİHBARATIN’DAN DEAŞ’A 13 MİLYON EURO
11.09.2021 07:21
A+
A-

Gün geçmiyor ki “Medeni Batı”nın “Doğu”da işlediği bir insanlık suçu ortaya çıkmasın!

Irak’ta işkence, tecavüz ve infazlar, Suriye’de işgal ve teröre destek, Afganistan’da salkım, fosfor bombaları ve sivil katliamları…

Televizyon haberlerindeki anonslar gibi oldu biliyorum ama Avrupa ve Amerika’nın Ortadoğu’da işlediği insanlık suçlarına dikkat çekmek için bu cümle ile giriş yapmak istedim.

Kendine “medeni” diyen Avrupa ve Amerika’nın işlediği suçlar kadar, Ortadoğu’da bu suçlardan zarar görenlerin elinden bir şey gelmeden olup biteni seyretmesi artık olağan hale geldi.

Buna bir de ifade özgürlüğü hakkında atıp tutan Avrupa basınının düştüğü hal eklendi. Gerçi bizler Batı basınının, yalan haberlerle emperyalist ülkelerin işgali öncesi gerekçeler ürettiğini biliyoruz. Ama Fransa’da ortaya çıkan skandala karşı sessizlik tam bir ikiyüzlülük.

Anadolu Ajansı, dikkatli ve titiz bir araştırmayla Fransız Lafarge çimento şirketinin 2014 yılında terör örgütü DEAŞ’a finansman sağladığına ve bunu yaparken de Fransız istihbaratının tüm olup bitenlerden haberdar olduğuna dair belgelere ulaştı.

Dünya kamuoyu, 2016 yılında, Fransız çimento şirketi Lafarge’ın Suriye’deki iç savaş sırasında haraç vererek terör örgütü DEAŞ’ı finanse ettiğine dair haberleri okumuştu.

Şirketin ayrıca DEAŞ’a ödemeler yaparken örgütten malzeme ve akaryakıt temin ettiği de biliniyordu.

Olayın ortaya çıkmasından sonra şirketin ikisi üst düzey olmak üzere 8 yöneticisine terörizmi finanse etmek, insanlığa karşı işlenen suçlarda işbirliği yapmak gibi suçlamalar yöneltildi.

AA BELGELERE ULAŞTI

Suriye’deki faaliyetlerini yürütmek için DEAŞ’a ödeme yaptığı gerekçesiyle “insanlığa karşı suça iştirak” suçlamasıyla başlatılan soruşturma belgelerine ulaşan Anadolu Ajansı, Lafarge’ın Fransız devletinin bilgisi dahilinde bu ilişkiyi yürüttüğünü gözler önüne serdi.

Lafarge’ın ilişki ağını, Suriye’deki terör örgüleriyle işbirliğini ve faaliyetlerini yürütebilmek için yaptığı görüşmelerini bölgeden haber almak için kullanan Fransız istihbarat ajanslarının, şirketi yaptıklarının suç olduğu konusunda uyarmadığı da belgelerde yer aldı.

AA’nın ulaştığı Fransız devletine ait belgelerde Lafarge şirketi ile Fransız istihbarat servisi arasındaki ilişki 22 Ocak 2014’te şirketin güvenlik müdürü Jean Claude Veillard’ın İçişleri Bakanlığı istihbaratına ait bir adrese gönderdiği e-postayla başladı.

DEAŞ’A 13 MİLYON EURO

Lafarge Güvenlik Müdürü Veillard ile Fransız İçişleri Bakanlığı istihbaratı arasındaki e-posta trafiğinde 1 Eylül 2014’te yapılan yazışmalarda DEAŞ’a çimento gönderilmesi işinin ayrıntıları ele alındı. Fransız istihbaratının kullandığı, “DEAŞ’a giden çimentoyla ilgili daha fazla detay verebilir misiniz?” şeklindeki ifadesinden, Lafarge’ın söz konusu dönemde terör örgütüyle ilişkisinden Fransız devletinin haberdar olduğu açık şekilde görülüyor. Belgelere göre Lafarge şirketi ile Fransız iç, dış ve askeri istihbarat servisleri arasında yalnızca 2013 ve 2014 yılları arasında yapılan görüşme sayısı 30’dan fazla. Lafarge’ın DEAŞ terör örgütüne aktardığı para miktarı ise 13 milyon Euro olarak hesaplanıyor.

TÜRKİYE’Yİ HAKSIZ SUÇLAYAN MACRON NE DİYECEK

Genel olarak Batı dünyasının ve özel olarak da Batı medyasının ikiyüzlülüğü bir kez daha bu olayla ortaya çıktı. Bir yandan teröre karşı olduklarını söylerler, diğer yandan terör örgütüne haraç verip fon sağlarlar. Fransızlar DEAŞ’ı fonlarsa Amerikalılar da PKK terör örgütüne silah ve para verir. Hatta her ikisi bir olup PKK terör örgütüne hem finans hem teknik hem de silah desteği verirler. Böyle de oluyor zaten. Anadolu Ajansı yaptığı haberle yalnızca, Lafarge’ın DEAŞ’ı fonlarken Fransa istihbaratının haberdar olduğunu değil, Batı medyasının ikiyüzlülüğünü de ortaya çıkardı. Çünkü, dünyanın en önemli haber ajanslarının, dünya basın özgürlüğü bayraktarlığı yapan sivil toplum kuruluşlarının ve gazetelerinin bulunduğu Fransa basınında konuyla ilgili tek bir haber çıkmıyor.

TERÖRİST DESTEKÇİSİ ABD VE FRANSA

Fransız istihbaratının gözetiminde Fransız çimento şirketi Lafarge tarafından fonlanan terör örgütü DEAŞ’ın, Paris’in göbeğinde 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştirdiğini de unutmuş görünüyorlar. Terör saldırısını kimin yaptığını unutmasalar da, kendi ülkelerinden bir şirketin kendi ülkelerinin istihbaratının gözü önünde finanse ettiğini umursamıyorlar.

Türkiye’nin DEAŞ’a yardım ettiğine dair akıl almaz iftiralar atan, yurtiçinde de etki ajanları vasıtasıyla Türkiye hakkında “IŞİD’e yardım eden ülke” haberleri yapan Fransa ve Avrupa basını sessizliğini koruyor.

Batı basınının hali malum; benim asıl merak ettiğim ise Türkiye hakkında, “Bugünün ortak düşmanı terörist gruplar. Bunu söylemekten dolayı üzgünüm ama masa etrafında terörizm konusunda aynı tanımı yapmıyoruz. Türkiye’ye baktığımda, DEAŞ’a karşı bizimle omuz omuza savaşanlara karşı savaşıyor ve zaman zaman DEAŞ’ı temsil eden gruplarla çalışıyor” diyen Fransa Başbakanı Macron’un ne diyeceği…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.