ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5262
EURO
34,7427
ALTIN
2.488,30
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

HDP-PKK Kürtleri Köleleştirmek İstiyor

HDP-PKK Kürtleri Köleleştirmek İstiyor
24.05.2021 17:06
A+
A-

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, ‘ABD Kürtleri neden sevsin? Hayatımız boyunca bir tarihimiz mi var, ortak geleneğimiz mi var? HDP-PKK Kürtleri köleleştirmek istiyor’ dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Kübra Par’ın sorularını yanıtladı. Sayan, AK Parti’nin gündeminde yeni bir çözüm süreci olup olmadığı sorusuna, “Çözüm sürecini bana göre millet ittifakı arıyor. HDP ile işbirliği yapıp Kürtlerin oyunu almak için. Biz PKK ile HDP ile masaya oturmayız. Bizim gözümüzde onlar Kürtleri temsil etmiyor.” Dedi

“ABD KÜRTLERİ NEDEN SEVSİN?”

Kübra Par’ın, “Geçmişteki hata mıydı?” sorusuna Savcı Sayan şu yanıtı verdi:

“Şunu anladık biz, geçmişte yapılan işkenceler Kürtler dağa çıksın isyan etsinler Türkiye’de Irak gibi bölünsün isyan çıksın. Çözüm süreci de PKK dağdan inmesin diye sabote edildi.

Kürtleri parçalayan, kurtları temsil eden HDP, PKK, İngiltere ve Amerika istiyor bunu. İran’ı, Irak’ı,Suriye’yi, Türkiye’yi Kürtlerle dizayn etmeye çalışıyorlar. Petrol kazanı kaynasın, ABD’nin, İngiltere’nin diğer Batılı devletlerin kazanı kaynasın,altındaki odunun Kürt olması, Türk olması Arap olması önemli değil.

ABD Kürtleri neden sevsin?Hayatımız boyunca bir tarihimiz mi var, ortak geleneğimiz mi var?

HDP-PKK Kürtleri köleleştirmek istiyor. Irak’ta Kürtlere saldırıyor, Suriye’de Kürtlere saldırıyor. Hangi Kürt kendi yaşadığı devleti savunuyorsa PKK ona düşman. PKK’ya Batılı devletler silah veriyor. DAEŞ’in altındaki 4×4 araçlar korsan mı üretiliyor?”

AMAÇ TÜRKİYE’Yİ SURİYE’YE ÇEVİRMEKTİR

Sayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef alındığını belirterek;

“Tayyip Erdoğan “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir” diyen Atatürk’ün hayalini gerçekleştirmiştir. Tayyip Erdoğan, Deniz Gezmiş’in hayalini gerçekleştirmiş “Tam Bağımsız Türkiye” demiştir.

2010’da CHP’ye operasyon yapılması ile Tayyip Erdoğan paralel yapının farkına vardı. CHP’yi paravan yapacaklardı. Türkiye’yi Suriye’ye çevirmeye çalışacaklardı.

Bugün de oyunlar var görüyoruz. Kimin Türkiye’ye saldırtmak istediğini biliyoruz.Amaç Tayyip Erdoğan’ı devirip Türkiye’yi Suriye’ye çevirmektir.” dedi.

2 BİN KİŞİYLE DİYARBAKIR’A YÜRÜYECEĞİZ

HDP ve PKK’nın Kürt çocuklarını Batılı güçlere yem etmek için uğraştığının altını çizen Sayan, 10-15 gün içinde Ağrı’dan Diyarbakır’a yürüyeceklerini ve evlat nöbetindeki anneleri ziyaret edeceklerini söyledi:

“HDP ile PKK Kürt çocuklarını ona buna yem etmek için uğraşıyorlar. Ama biz Kürtler Diyarbakır anneleriyle direneceğiz.2 bin kişiyle Ağrılılar olarak Diyarbakır’a yürüyeceğiz. Kanaat önderlerini toplayarak bir bildiriyle Kürtlerin kimsenin kölesi olmadığını PKK ve HDP’nin Kürtler üzerindeki oyunlarını bozmak için elimizden geleni yapacağız.”

OSMAN ÖCALAN TARTIŞMASI

Savcı Sayan, TRT’de Osman Öcalan’ın konuşma yapmasıyla başlayan tartışmalarla ilgili olarak, AK Parti’nin bunu teşvik etmediğini, TRT’nin itirafçıları kanala çıkartıp konuşturduğunu söyledi. Sayan, Osman Öcalan’ın itirafçı olduğunu ve PKK’yı kötülediğini söyledi. Sayan, ‘TRT Öcalan’ı PKK’yı çökertmek için ekrana çıkardı. Abdullah Öcalan’ın mektubunu bir adam okudu, kendi özgürlüğü. “Suçu varsa cezalandırılır” dedi. Savcı Sayan PKK elebaşılarının seçimlerde yaptığı çağrıyı hatırlatarak, “Murat Karayılan, Mustafa Karasu ve Duran Kalkan’ın CHP’ye oy verin çağrısını neden konuşmuyorsunuz? Bunların hepsi CHP’ye oy verin diye açıklama yapmadılar mı? Biz sırtımızı YPG’ye, PKK’ya dayıyoruz diyen HDP’liler İstanbul’da CHP’ye çalışmadılar mı? Terörden kim medet umuyorsa yanlıştır. “Siz CHP’ye canlı olarak destek veren Duran Kalkan’a bir şey demiyorsunuz, PKK’yı çözen bir itirafçı TRT’ye çıkmış siz bundan rahatsız oluyorsunuz. Bu çifte standarttır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.