ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3848
EURO
35,0513
ALTIN
2.326,23
BIST
9.102,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İngiliz Daily Mail gazetesinin, ortaya attığı idda

İngiliz Daily Mail gazetesinin, ortaya attığı idda
12.04.2020 15:33
A+
A-

Dünya çapında 110 bin kişinin ölümüne neden olan koronavirüsle ilgili çarpıcı belgeler ortaya çıktı. ABD dünyada en çok vakanın bulunduğu ve en fazla kayıp veren ülke olarak öne çıkarken, İngiliz Daily Mail gazetesinin ortaya çıkardığı belgelerde, Wuhan Viroloji Enstitüsü’nün ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen deneyler yaptığı gözler önüne serdi.

15-26-14-virus-abdnin-vuhanda-yaptigi-deneylerle-mi-ortaya-cikti-cok-konusulacak-belgeler

Ölümcülük oranı her geçen gün artan koronavirüs tüm dünyaya diz çöktürmeye devam ediyor. Virüse karşı bir yandan aşı bulma çalışmaları yapılırken, virüsün kesin kaynağını belirlemek için de hala çeşitli araştırmalar yürütülüyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, pandemi haline gelen salgının doğduğu yer olabilecek olan laboratuvar, bilim adamlarının yıkıcı salgının orijinal kaynağı olduğuna inandıkları mağaradaki yarasalar üzerinde araştırmalar yapıyordu.

Ortaya çıkan belgeler, Wuhan Viroloji Enstitüsü’nün Yunnan’ın bin 600 kilometre uzağında bulunan mağaralarda yakalanan memeliler üzerinde deneyler yaptığını gösteriyor.

Esas şoke edici olan ise, bu deneylerin, ABD hükümetinden 3.7 milyon dolarlık hibe ile finanse ediliyor olması. Kovid-19 genomunun dizilimi, Yunnan’ın mağaralarında bulunan yarasalarda gizli.

Gazetenin geçen hafta ortaya çıkardığı bu belgelerin ardından, yetkililer salgının enstitüden sızan bir virüsden kaynaklanmış olabileceğinden korkuyorlar.

Üst düzey hükümet kaynakları, ölümcül virüsün ilk kez Wuhan’daki canlı bir hayvan pazarından insanlara bulaşmış olduğunu göz önünde bulundurarak, Çin’de laboratuvarda meydana gelen bir kaza sonucu yayılmış olabileceği fikrini gözardı ediyordu.

Doğrulanmamış bir iddiaya göre, enstitüdeki bilim adamları virüsü içeren kanın yanlışlıkla havaya püskürtülmesinden sonra enfekte olmuş ve daha sonra yerel halka bulaştırmış olabilirler.

Şimdiyse Daily Mail, gazetesi, bilim insanlarının ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen deneyler yaptığını ortaya çıkardı. ABD’den yapılan yardımlarla deney yapması için yetkilendirilen Wuhan laboratuvarının, bir proje kapsamında yarasalar üzerinde deney yaptığı öğrenildi.

Araştırmanın sonuçları Kasım 2017’de ‘SARS ile ilişkili corona virüslerin zengin gen havuzunun keşfi, SARS corona virüsünün kökeni hakkında yeni görüşler sunuyor’ başlığı altında yayınlandı.

Çalışma şöyle özetlendi: ‘Yunan’daki bir mağarada bulunan yarasalar yakalandı ve laboratuvar deneyleri için kullanılan coronavirüsler için örneklendi.”

“Tüm örnekleme prosedürleri, Wuhan Viroloji Enstitüsü Hayvan Etiği Komitesinin onayı ile veterinerler tarafından gerçekleştirildi.Yarasa numuneleri, Nisan 2011 ile Ekim 2015 tarihleri ??arasında Çin’in Yunnan Eyaleti, Kunming’de tek bir yerde (mağarada) doğal yaşam alanlarında farklı mevsimlerde on kez gerçekleştirildi. Yarasalar tuzağa düşürüldü ve dışkı sürüntü örnekleri toplandı.”

Geçen hafta, Wuhan Jinyintan Hastanesi’ndeki bir doktor olan Cao Bin’in açıklamalarından sonra sonra hayvan pazarı teorisine şüphe ile bakılmaya başlandı. Açıklamaya göre enfeksiyon teşhisi konan ilk 41 hastanın 13’ünün pazarla herhangi bir teması olmadığını ortaya çıkmıştı.

Doktor Bin, “Deniz ürünleri pazarının virüsün tek kaynağı olmadığı açık görünüyor” ifadelerini kullanmıştı. Çin’deki en en gelişmiş laboratuvar olarak bilinen 250 milyon Lira değeridneki Wuhan Viroloji Enstitüsü, kötü şöhretli yaban hayatı pazarından 16 kilometre uzaklıkta bulunuyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.