ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İran Devrim Muhafızları, Türkiye’nin üslerini biz vurduk

İran Devrim Muhafızları, Türkiye’nin üslerini biz vurduk
07.05.2022 01:54
A+
A-

İran Devrim Muhafızları mensubu olan Mehdi Taib, Irak’ta Türk ordusuna ait üslere kendilerinin saldırdığını itiraf etti.

Rejim karşıtı İran web sitesi, üst düzey bir İranlı komutanın Tahran’ın Irak’taki bir Türk askeri üssüne düzenlenen saldırıya karıştığını öne süren sızdırılmış bir ses kaydını paylaştı.

“TÜRK ÜSLERİNİ BİZ BOMBALADIK”

Sızdırılan ses kaydında, İran İslam Devrim Muhafızları’nın “Ammar” karargahının komutanı Mehdi Taib Farsça olarak “Irak’taki Türk askeri güçlerini bombaladık” ifadesini kullandığı görülüyor.

“İRAN DESTEKLİ MİLİSLER TÜRK GÜÇLERİNE SALDIRIYOR”

ABD Savunma İstihbarat Ajansı (DIA), İran destekli milislerin, Irak’ta Türkiye’ye karşı PKK terör örgütü ile iş birliği yaptığını ve bu milislerin Türkiye’nin kuzey Irak’taki üslerine saldırı düzenlediğini bildirilmişti.

Hazırlanan raporda, DIA’nın PKK ile ilgili ise şu değerlendirmesine yer verildi:

“Bu arada, İran destekli milisler, Irak ve Suriye’deki Türk güçlerine yönelik saldırılarını artırdı. DIA, milislerin, PKK mevzilerine yönelik Türk hava ve İHA saldırılarına yanıt olarak, ABD tarafından terör örgütü olarak tanınan PKK ile koordineli çalıştıklarını değerlendirdi. Söz konusu milisler, Türk eylemlerine karşı giderek daha çok ses çıkarmaya başladı ve Irak ile Suriye’deki Türk askeri üslerine roket saldırıları başlattı. Şubatta kuzey Irak’ta PKK’yı hedef alan Türk hava saldırılarının ardından, İran ile iş birliği içinde olan yeni bir milis grubu Musul’un kuzeyindeki bir Türk üssüne roket saldırısı düzenledi.”

TR HABER

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.