ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3396
EURO
35,1060
ALTIN
2.238,79
BIST
8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

ALMAN MAKAMLARI, İSLAMİ DERNEK VE VAKIFLARI HEDEF ALDI

ALMAN MAKAMLARI, İSLAMİ DERNEK VE VAKIFLARI HEDEF ALDI
06.05.2021 00:44
A+
A-

Alman istihbaratı, Türkiye devleti ile yaşadığı sorunları, Almanya'da faaliyet gösteren İslami dernek ve vakıflara savaş açarak farklı bir boyuta taşıdı. 50 yakın İslam ülkesinde fakir kimsesiz ailelere yaptığı yardımlarla bilinen Ansaar International, 2016 yılında İHH İnsani Yardım Derneği ile beraber, Suriye'nin Halep şehrinin en büyük ihtiyacı olan, ambulans ve tıbbi yardım göndererek binlerce ihtiyaç sahibine umut olmuştu.

Merkezi Düsseldorf kentinde bulunan “Ansaar International” derneğinin bir sözcüsü, kendilerine yönelik suçlamaları reddetti, “sadece insani amaçları olan bir hayır derneğiyiz” diye konuştu ve camilerle sosyal medyada topladıkları bağışları, Ortadoğu’daki Müslüman ülkelerde cami yapımı ve Kuran kursları için harcadıklarını, ayrıca şiddet ve radikal İslamcı görüşlerle alakaları olmadığını öne sürdü.

Almanya’nın 10 eyaletinde Ansaar International ve diğer bağlantılı derneklerin binalarına baskınlar gerçekleştirildi; yaklaşık 150 bin euro nakit paraya el konuldu.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, yasak kararına ilişkin, “Ansaar International ve alt kuruluşları bugünden itibaren yasaklandı ve dernekleri feshedilecek. Güvenlik yetkililerimiz bu konuda son derece dikkatliler.” dedi.

Bilindiği üzere Alman istihbaratı, 2008 yılında Fakir kimsesiz ailelere yardım yapan “Deniz Feneri Derneği” yönelik Almanya’nın farklı şehirlerinde hukuksuzca bir dizi operasyon yapmış ve derneğin büroları kapatılarak mal varlıklarına da el konulmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.