ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Lavrov, Bunu Yapan Meşru Hedef Olacak!

Lavrov, Bunu Yapan Meşru Hedef Olacak!
18.03.2022 19:42
A+
A-

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Rusya’ya karşı 5 binden fazla yaptırım uygulandı. Bu, İran ve Kuzey Kore’ye uygulanan kısıtlamaları gölgede bırakan bir rekor” dedi. Rusya’nın diğer ülkelerin Ukrayna’ya silah tedarik etmesine izin vermeyeceğini vurgulayan Lavrov, Ukrayna’ya gelen herhangi bir silah sevkiyatını meşru hedef sayılacağını açıkladı.

Lavrov açıkladı: Ukraynaya silah sevkiyatı meşru hedef olacak

Rusya-Ukrayna savaşında 3 hafta geride kalırken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Ukrayna savaşı ve Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlara ilişkin Rus medyasına röportaj verdi.

Bakan Lavrov, Rusya, Ukrayna ve tüm Avrupa için ortak güvenlik garantileri aradıklarını ifade etti. Lavrov, Rus ordusunun Ukrayna’daki varlığına ilişkin, “Hedefimiz, Ukrayna topraklarından böyle bir tehdidin gelmemesi için Ukrayna’yı askerden arındırmak ve ayrıca Ukrayna, Rusya ve tüm Avrupa ülkeleri için bölünmez ortak güvenlik ilkesine dayalı güvenlik garantileri elde etmektir. Bunu yıllardır teklif ediyoruz” şeklinde konuştu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma durumunun çözüleceğini umduğunu söyleyen Lavrov, Batı’nın bunu engelleyebileceğine işaret ederek, “İki kardeş halkın tarihsel yakınlığının galip geleceğinden eminim” dedi.

UKRAYNA’YA SİLAH SEVKİYATI MEŞRU OLACAK

Rusya’nın diğer ülkelerin Ukrayna’ya silah tedarik etmesine izin vermeyeceğini söyleyen Lavrov, Rus birliklerin Ukrayna’ya gelen herhangi bir silah sevkiyatını hedefi alabileceğini vurguladı. Lavrov, “Silah taşıdığını düşündüğümüz Ukrayna topraklarına giren herhangi bir yükün meşru bir hedef olacağını açıkça belirttik” dedi.

ABD YÖNETİMİNE ‘SAM AMCA” BENZETMESİ

Lavrov, konuşmasında “Sam Amca” diye nitelendirdiği ABD yönetimi için, “ABD’li şerifin yönetimi altındaki bir ‘küresel köyün’ varlığını asla kabul etmeyecek olanlar var. Çin, Hindistan, Brezilya, Arjantin, Meksika. Eminim ki bu ülkeler sadece ‘Sam Amca’ onlara bir şey yapmalarını emrettiğinde ‘evet efendim’ dedikleri bir durumda olmak istemiyorlar” ifadelerini kullandı. Lavrov ayrıca Rusya’nın da boyun eğmeyecek ülkeler arasında olduğunu söyledi.

RUSYA’YA 5 BİNDEN FAZLA YAPTIRIM UYGULANDI

Lavrov, Batı medyasının Ukrayna savaşının yalnızca bir tarafını sunmaya çalışarak Rusya’ya karşı bir “bilgi savaşı” yürütmeye devam ettiğini belirtti. Batı’nın ülkesine benzeri görülmemiş şekilde yaptırım uyguladığını söyleyen Lavrov, ülkenin gelişimine dair önlemler alacaklarını kaydetti. Lavrov ayrıca, “Yaptırımların her zaman bizi güçlendirdiğini söylemeliyim” dedi. “Rusya’ya karşı 5 binden fazla yaptırım uygulandı. Bu, İran ve Kuzey Kore’ye uygulanan kısıtlamaları gölgede bırakan bir rekor” ifadelerini kullanan Lavrov, “Artık Batılı ortaklara güvenebileceğimiz yanılsaması paramparça oldu” ifadelerini kullanarak, artık sadece kendilerine ve Rusya ile olacak müttefiklere güvenebileceklerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.