ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3293
EURO
35,0375
ALTIN
2.280,20
BIST
8.996,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Rus Ordusunda Derin Çatlak!

Rus Ordusunda Derin Çatlak!
18.03.2022 16:58
A+
A-

İngiltere Silahlı Kuvvetleri Bakanı James Heappey, Rus ordusunda büyük anlaşmazlıklar olduğuna dikkat çekerek Moskova’nın en üst düzey komutanlarından biri olan General Roman Gavrilov’un tutuklandığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna işgali bugün 23. gününde. Savaş Rusya Devlet Başkanı Putin’in hesabından çok daha uzun sürdü. İşgalin ilk günlerde bir kaç gün içerisinde operasyonun biteceğinden emin olan Putin Ukraynalı askerlerin silahlarını bırakacağını ve ordusunun sorunsuz ilerleyeceğini düşünmüştü. Ancak Ukrayna’nın gösterdiği yüksek direnç tüm dünyayla beraber Rusya’yı da şaşkına çevirdi.

20 YILDA ÖLDÜRÜLEN ABD ASKERİNDEN DAHA FAZLA KAYIP VERDİLER

Moskova kayıpları tam olarak açıklamasa da ABD istihbaratı, üç general de dahil olmak üzere en az 7 bin Rus askerinin öldürüldüğünü ve 21 bin kadar askerin yaralandığını iddia ediyor. Bu tahmin, Irak ve Afganistan’da 20 yılda öldürülen Amerikan askerlerinin toplamından daha fazla.

PUTİN ÇOK ÖFKELİ

Savaşta verilen büyük kayıplar ve yaptırımların baskısını şiddetli bir şekilde hissetmeye başlayan halktan gelen aykırı sesler ülkedeki dengeleri de değiştirmeye başladı. Batı medyası Putin’in çok öfkeli olduğunu iddia ederken Çarşamba günü kameralar karşısına geçen Rus lider sert söylemleri ile bu haberleri adeta doğruladı.

RUSYA’YI ARINDIRMA GÖRÜŞMESİ

Putin, Rus kabinesinin çevrimiçi toplantısında yaptığı konuşmada Batı yanlısı Rusları toplumdan uzaklaştırılması gereken ‘hainler’ olarak nitelendirdi. Toplumda bir arınmaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Putin’in konuşması günlerdir dünya gündeminde. Uzmanlar Putin’in bu konuşma ile Batı ve Batı yanlısı Ruslarla daha büyük bir hesaplaşma hazırlığında olduğunu ve yakın zamanda büyük bir baskı dalgasının geleceğini iddia etti.

Rusya’yı arındırma görüşmesi sonrası konuşan Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov kaçan Rusları zayıf olarak nitelendirdi ve “Birçoğu özünü gösteriyor. Onlar hain. Rusya böyle temizleniyor.” dedi

TASFİYE BAŞLADI: EN ÜST DÜZEY KOMUTANLARDAN BİRİ TUTUKLANDI

Tam da bu noktada bir İngiliz vekil Rusya ordusunda büyük bir ‘anlaşmazlık’ yaşandığını ve Moskova’nın en üst düzey komutanlarından birinin tutuklandığını duyurdu.

İngiltere Silahlı Kuvvetleri Bakanı James Heappey’in iddiasına göre Rus ordusunun verdiği büyük kayıplar Rusya Ulusal Muhafızları Başkan Yardımcısı General Roman Gavrilov da dahil olmak üzere Putin’in üst düzey askeri ve istihbarat komutanlarının tasfiyesine yol açtı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.