ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4253
EURO
34,4712
ALTIN
2.489,78
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Libya Başkanı, Türk Asıllı Olduğu Ortaya Çıktı

Libya Başkanı, Türk Asıllı Olduğu Ortaya Çıktı
18.12.2019 17:10
A+
A-

Kaynak ise Fayiz Serrac'ın babasının kaleme aldığı hatırat kitabı olarak gösteriliyor.

FAYİZ ES SERRAC TÜRK ASILLIYMIŞ
Son olarak üç gün önce 15 Aralık'ta Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı.

16-41-06-2_266

16-40-57-2019-12-18_15h39_03

16-41-01-1_275

16-41-13-3_185

TürkMedya (TM) Dijital Haber Merkezi Kıdemli Editörü Yaser Emre'nin Twitter hesabından aktardığı bilgilere göre es-Serrac, aslında Türk asıllı bir Libyalıymış.

BÜYÜK DEDE MANİSALI MUHAMMED AĞA
Twitte, Serrac'ın büyük dedesinin Manisalı Muhammed Ağa olduğu, Muhammed Ağa'nın 1840 yılında Osmanlı askeri olarak Trablus'a gittiği ve burada aile kurduğu belirtiliyor.

Türkiye'nin deniz yetki alanları sınırlandırmasına ilişkin Libya ile yaptığı anlaşma, yine bu ülkede başından beri, sivillerin olduğu ve BM tarafından kabul edilen meşru hükümete destek vermesi Türkiye-Libya ilişkilerini ilerletti. Yine Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) yönelik desteğini sıklıkla dile getirmesi Akdeniz'de dengeleri değiştirmeye başladı.

Meşru hükümeti devirmeye çalışan Halife Hafter cephesine, İsrail, Mısır, Yunanistan, Güney Kore gibi Akdeniz'e kıyısı olan ülkeler ile bazı Avrupa ülkeleri ve Amerika'nın destek vermesiyse Ankara ve Tralus arasındaki yakınlaşmayı hızlandırdı.

Bu kapsamda Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Fayiz Mustafa es-Serrac ile sıkı bir diyalog sağlanırken, Türkiye'de bu günlerde Libya'ya asker gönderip göndermeme tartışmaları yaşanıyor.

Timeturk 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.