ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3160
EURO
35,0944
ALTIN
2.294,93
BIST
9.050,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ODA TV NEDEN YAYINDA?

ODA TV NEDEN YAYINDA?
11.06.2020 19:15
A+
A-

OdaTV, "Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Oda TV ulaştı" başlıklı haberle, MİT'in yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonu deşifre ettiği gerekçesiyle soruşturmaya konu olmuş ve Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklanmıştı.

Bu gelişmenin ardından Bilgi Teknolojileri Kurumu, 6 Mart'ta Oda TV'yi, milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmasına sebebiyet veren yayınları sebebiyle, "5651 sayılı kanun kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda alınan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 05/03/2020 tarih ve 490.05.01.2020.-935064 sayılı kararına istinaden bu internet sitesi (odatv.com) hakkında idari tedbir uygulanmaktadır"kararı gereği erişime engelledi. Ankara Sulh Ceza Hakimliği de sitenin erişime engellenmesine ilişkin karar aldı.

ODA TV, son olarak 'Askeri ve Siyasi Casusluk' olayı ile gündeme geldi. ODA TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Uğur Yıldız, 'Siyasal ve askeri casusluk' suçlaması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltına alındı. Yıldız'ın 1. Ordu'da kritik bir görevde olan E.B. isimli astsubay ile Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin askeri sırları üzerine görüşmeler yaptığı, Libya ve Idlib'deki askeri faaliyetlere ilişkin kozmik bilgilere ulaştığı ortaya çıktı.

SABAH GAZETESİ GÜNDEME GETİRDİ: ODA TV NEDEN YAYINDA?

Ancak Sabah Gazetesi bugün, Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek imzalı haberinde, OdaTV'nin, Ankara Sulh Ceza Hakimliği ile BTK'nın aldığı kararlara rağmen farklı uzantılarla yayın yapmaya devam ettiğine dikkat çekti.

İlk olarak, "Odatv.com.tr", "odatv1.com", "odatv2.com", "odatv3.com" ve "odatv.net"adresleri üzerinden yayına devam etmek isteyen sitenin bu uzantılarının hepsi sırasıyla erişime engellendi.

Mahkeme tarafından alınan erişim engeli kararlarına rağmen OdaTV bu kez "odatv4" uzantısından yayın hayatına devam etmeye başladı.

GÖZLER BTK'DA

Sabah Gazetesi'nin haberinde, OdaTV'nin yayınlarına halen devam ettiğine vurgu yapılarak, söz konusu internet sitesinin 6 Mart'tan itibaren, BTK ve Ankara Sulh Ceza Mahkemesi'nin aldığı kararlar gereğince kapalı olması gerektiği belirtildi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.