ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5841
EURO
35,0183
ALTIN
2.456,66
BIST
9.760,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Aşırı Sağcı Örgüte Operasyon!

Aşırı Sağcı Örgüte Operasyon!
07.12.2022 15:06
A+
A-

Almanya’da darbe yapmaya çalıştığı iddia edilen ve Reich vatandaşları hareketi ile bağlantılı olan aşırı sağcı kişilere karşı baskınlar düzenlendi. Operasyonlarda 3 bin polis yer aldı.

Almanya’da darbe yapmaya hazırlandığında olduğu iddia edilen aşırı sağcılara yönelik gerçekleştirilen operasyonda 22 kişi gözaltına alındı. Federal savcılıktan gerçekleştirilen açıklamada, 3 bin polis tarafından 11 eyalette 130 noktaya operasyon yapıldığı bildirildi.

Aşırı sağcı Reich Yurttaşlar Hareketi’ne yönelik bir şekilde gerçekleştirilen operasyonda 22 Alman vatandaşının ‘terör örgütüne üyelikle’ suçlandığı kaydedildi.

Aralarında bir Rus vatandaşının da bulunduğu üç kişinin ise örgüte destek vermekle itham edildiği ifade edildi.

Savcılık, ‘zanlıların amaçlarına ancak askeri yollarla ve güç kullanarak ulaşılabileceğinin farkında olduklarını’ açıkladı.

“ARALARINDA ASKERLER DE VAR”

Alman Der Spiegel dergisinin haberine göre; arama yapılan mekanlar arasında Almanya’nın güneybatısındaki Calw kasabasında bulunan özel kuvvetler birimi KSK’nın kışlası da yer alıyor. Bu birim daha önceki zamanlarda bazı askerlerin aşırı sağcı olduğu iddiaları sebebi ile mercek altına alınmıştı. Federal savcılar kışlanın arandığı haberiyle ilgili bir yorumda bulunmadı.

Avusturya’nın Kitzbuehel kasabasında ve İtalya’nın Perugia kentinde iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Savcılar, şüpheli elebaşlarının geçtiğimiz sene, “Almanya’daki mevcut devlet düzenini yıkmak ve yerine kendi devlet biçimlerini getirmek amacıyla bir terör örgütü kurmakla” suçlandıklarını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.