ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3865
EURO
35,0590
ALTIN
2.326,65
BIST
9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Rus uzmandan “Ayasofya” Çıkışı

Rus uzmandan “Ayasofya” Çıkışı
12.07.2020 14:36
A+
A-

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Kalkınma ve Destek Fonu Bilimsel Araştırma Direktörü Fyodor Lukyanov, Batı ve Rusya’daki tepkilerin aksine, Ayasofya’nın Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesinin önünü açan Danıştay kararı ve hemen onu takip eden Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, Türkiye ve dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Rusya’daki dini otoriteler diğer Batı ülkelerinde olduğunu gibi, Ayasofya’nın cami olmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Ancak, Rus uzmanlardan Fyodor Lukyanov, tüm söylenenlere adeta ders niteliğinde cevap verdi.

Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Kalkınma ve Destek Fonu Bilimsel Araştırma Direktörü Fyodor Lukyanov, Rus Haber Ajansı (Tass)’a verdiği röportajda, ‘İstanbul’daki Ayasofya’yı camiye dönüştürmek, Türkiye Cumhuriyeti için uluslararası alanda kalıcı sonuçlar doğurmayacak.’ dedi.

Lukyanov sözlerini şöyle sürdürdü…

“Açık konuşmak gerekirse, Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın egemen yetkinliği ve egemenlik hakları çerçevesinde durmadan gerektiği gibi hareket ediyor. Bu ülkenin yetkililerini, bu ülke belirliyor. Ayasofya kararının ciddi bir siyasi sonucu olacağını düşünmüyorum. Bu Türkiye’nin iç meselesi..”

‘BUNLARIN SÖYLENTİDEN ÖTEYE GEÇME İHTİMALİ DÜŞÜK’

Lukyanov, Ortodoks dünyasının liderleri ile Rusya ve Yunanistan başta olmak üzere oldukça hızlı gelen uluslararası tepkiye dikkat çekti.

Ancak Rus uzmana göre, bu söylemlerin söylemin ötesine geçme olasılığı düşük…

Özellikle Yunanistan’ın rahatsızlığına değinen Lukyanov, “Yunanistan ile çok gergin ve düşmanca ilişkiler olabilir. Bunlar, iki Kuzey Atlantik İttifakı (NATO) üyesi. Durum aşırı ısınırsa, onları sakinleştirmenin bir yolunu bulacaklardır.’ dedi.

STAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.