ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5101
EURO
34,8700
ALTIN
2.450,28
BIST
9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

TDV İslam Ansiklopedisin’de, İstiklal Marşı güncellemesi

TDV İslam Ansiklopedisin’de, İstiklal Marşı güncellemesi
16.03.2021 17:50
A+
A-

TDV İslam Ansiklopedisi’nin “İstiklal Marşı” maddesi görsellerle zenginleştirildi

İstiklâl Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü münasebetiyle Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İslam Ansiklopedisi "İstiklâl Marşı" maddesinin dijital versiyonu, yeni ve orijinal görsellerle güncellenerek okuyucuların istifadesine sunuldu.

“islamansiklopedisi.org.tr” adresinde okurun dikkatine sunulan maddenin yeni görselleri arasında, İstiklal Marşı’nın Osmanlı Türkçesiyle ve Latin harfli olarak yayımlandığı gazete sayfaları yer alıyor.

TDV İslam Ansiklopedisi’nin “İstiklal Marşı” maddesinin dijital versiyonu, İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıl dönümü münasebetiyle güncellendi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı vesilesiyle TBMM tarafından 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” ilan edilmesinin ardından, TDV İslam Ansiklopedisi, edebiyat tarihçisi merhum Prof. Dr. Orhan Okay tarafından kaleme alınan “İstiklal Marşı” maddesini yeni ve orijinal görsellerle zenginleştirdi.

Maddede ayrıca Foto Mükerrem tarafından Milli Mücadele propagandası amacıyla 1922 yılında yayımlanmış olan kartpostal serisi de araştırmacıların ilgisine sunuluyor.

Bazı şehirlerin Yunan işgalinden kurtuluşu vesilesiyle yayımlanan bu kartpostalların her birisi üzerinde İstiklal Marşı’nın bir kıtasına yer verilmiş, ayrıca söz konusu şehrin işgal ve kurtuluş tarihleri kaydedilmişti.

İstiklal Marşı’nın son kıtasının yer aldığı “Yadigar-ı Misak-ı Milli” başlıklı kartpostal ise Milli Mücadele’yi yürüten Gazi Mustafa Kemal Paşa ve cephedeki arkadaşlarının fotoğraflarını kapsıyor.

Ansiklopedinin “Mehmet Akif Ersoy” maddesi de daha önce İstiklal Marşı şairinin vefatının 83. yılı vesilesiyle güncellenmiş ve matbu versiyonda yer almayan çok sayıda yeni fotoğraf ve görsel malzemeyle zenginleştirilmişti.

TDV İslam Ansiklopedisi İstiklal Marşı maddesi için TIKLAYINIZ >>>

TDV İslam Ansiklopedisi Mehmet Akif Ersoy maddesi için TIKLAYINIZ >>>

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.