ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5869
EURO
34,7990
ALTIN
2.499,78
BIST
9.453,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Türk Telekom’un koronavirüs önlemleri

Türk Telekom’un koronavirüs önlemleri
12.03.2020 23:21
A+
A-

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, koronavirüs nedeniyle her türlü senaryoya hazırlık için çalıştıklarını söyledi. “Kamu ile tam bir işbirliği içindeyiz” diyen Önal, okulların tatil olması halinde uzaktan eğitim konusunda yapılacakları kamudaki yetkililerle görüştüklerinin altını çizdi. Ümit Önal "Milli Eğitim Bakanlığı'nın örgün eğitim sisteminin internet üzerine taşınması senaryolarında her türlü başat aktör olarak var olacağız. İnternet trafiğinin artışına yönelik de gelebilecek ek yükleri karşılamak için gerekli donanımlara sahibiz" dedi. 

23-18-54-2611470_410bffbfcf1b4971db67347229f19952

Türk Telekom’un yeni reklam yüzünün tanıtıldığı toplantının ardından gazetecilerim koronavirüs ile ilgili sorularını yanıtlayan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, koronavirüs ile ilgili Türkiye’nin internet altyapısı ve Türk Telekom özelinde alınan önlemler hakkında bilgi verdi.  Önal, uzaktan çalışma ve okulların olası olarak tatil edilmesi durumunda, uzaktan eğitim konusunda yapılacakları kamudaki yetkililerle görüştüklerinin altını çizdi. Her türlü senaryoya hazırlık için çalıştıklarını belirten Önal "İnternet trafiğinin artışına yönelik gelebilecek ek yükleri karşılamak için gerekli donanımlara sahibiz" dedi.

Türk Telekom olarak organizasyonlarında Risk Yönetimi ve İş Sürekliliği Başkanlığı'nın yer aldığını belirten Önal, "Koronavirüs ile ilgili olarak çalışanlarımızın yeni teknolojilerle birlikte evden çalışıp (home office) işlerini yapması dahil her türlü senaryoya hazırlıklı olacak şekilde hazırız. Şu anda evden çalışmaya yönelik aldığımız bir karar yok ama bunun için her türlü hazırlığımız var" dedi.

'KAMU İLE GÖRÜŞÜYORUZ'

Bireysel müşterilerin yanısıra özel sektör ve kamu dahil kurumsal müşterilere de hizmet verdiklerini aktaran Ümit Önal, "Her tür müşteri grubuna uygun senaryolarla birlikte tüm çalışma modelleri kurgulandı. Altyapı için ise mevcuttaki sistemin üzerine gelebilecek yükleri, trafik artışlarını, yoğunlukları taşıyabilecek ve yönetebilecek her türlü donanıma sahibiz" diye konuştu.

Artık görüşmelerin video konferans sistemi üzerinden yapılabilmesine olanak sağlayan teknolojilerin giderek yaygınlaştığını ve hatta bunu bize dayatan bir hayat ile karşı karşıya olduğumuzu ifade eden Önal, "Kamu ile tam bir işbirliği içinde, sonuçta kamu politikalarını belirleyicilerle de entegre olarak, ortaya çıkabilecek durumları yönetebilecek şekilde, koronavirüsü ile ilgili gelişebilecek yeni durumlara, bütün çalışmalarımız hazır" diye konuştu.

OKULLAR TATİL EDİLİRSE…

Yaşanan durumun telekom şirketleri üzerinde yeni trafikler yaratıp, daha yoğun bir internet tüketimi ile karşı karşıya olacaklarının farkında olduklarının altını çizen Önal, uzaktan eğitim konusunda ise şunları söyledi:

Uzaktan eğitim konusunda ise politika belirleyiciler, okulların tatil edilmesi senaryolarına ilişkin bütün operatörlerle birlikte bizimle de iletişim halindeler. Bizden öneriler alıyorlar. Bizim örgün ve hizmetlerimizle eğitimin devamlılığı noktasında nasıl pozisyon alınabilir ve bizler bu sürece nasıl katkı sağlayabiliriz, noktasında bir takım senaryoları görüşüyoruz. Bizim ticari olarak Milli Eğitim Bakanlığı'nın örgün eğitimde verdiği hizmetin oluşturduğu platform ve eğitim içeriği Türk Telekom’un iştiraki Sebit’ten karşılanıyor. Tüm okulların interneti de Türk Telekom’un altyapısı üzerinden sağlanıyor. Dolayısıyla olası bir komplikasyonda veya talepte olabilecek her şeye hazırlıklıyız. Örgün eğitimin internet üzerine taşınması senaryolarında biz olabilecek her türlü başat aktör olarak var olacağız."

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal veTürk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç'ın açıklamalarını bu linke tıklayarak dinleyebilirsiniz

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Bizler, nevi şahsına münhasır bir milletiz… Koronavirüsü bile en son bize geldi" diye konuştu.

'İNTERNET TRAFİĞİ ARTACAK'
Koronavirüsün internet kullanımındaki etkisine dikkat çeken Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı  Yusuf Kıraç ise "İnsanların eve girmesi bizim için pozitif birşey. Çünkü 11.5 milyon evde varız. Dolayısıyla biz hazırız. Bu, trafik artışını getirecek ve daha fazla Türk Telekom’un altyapısı kullanılacak. Hazırlıklarımızı yaptık. Çalışanlarımız için de uzaktan erişim bağlantılarını tamamladık. Gidişata göre bunu değerlendirebiliriz" dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.