ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yaz kursları başlıyor

Yaz kursları başlıyor
24.06.2020 23:18
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kursları, 29 Haziran'da başlıyor. 6 hafta boyunca devam edecek kurslar, Diyanet TV ve sosyal medya üzerinden online olarak yapılacak.

Koronavirüsle mücadelede tedbirlerle gelinen yeni normal süreçle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur’an kursları da başlıyor. 

29 Haziran’da başlayacak olan yaz Kur’an kursları bu yıl pandemi nedeniyle ''Uzaktan Eğitim'' yöntemiyle yapılacak.

Her sene yaklaşık 3 milyon öğrencinin kayıt yaptırdığı, Kur’an-ı Kerim öğrendiği, itikad, ibadet ve ahlak dersleri aldığı yaz Kur’an kursları, Diyanet TV ve sosyal medya üzerinden gerçekleştirilecek.

''Kur’an Öğreniyorum, Kur’an Okuyorum ve Dinimi Öğreniyorum'' şeklinde üç farklı kategoride hazırlanan derslerin gün içinde tekrarları da olacak.

– Başvurular devam ediyor

6 hafta boyunca devam edecek olan yaz Kur’an kurslarına, kayıt yaptırmak isteyenler diyanet.gov.tr üzerinden başvuru yapabilecek.

Yaz Kur’an kurslarına internet üzerinden başvuruda bulunan öğrenciler, kendilerine en yakın il ve ilçe müftülüğüne müracaat ederek yaz Kur’an kursu ders kitaplarını ve Diyanet Çocuk Dergisini ücretsiz olarak alabilecek. Müftülüklere gidemeyen öğrenciler ise https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/kategoriler/materyaller adresinden ya da başvuru yaptıkları ekrandan taşınabilir belge (PDF) olarak söz konusu ders kitaplarını bilgisayarına indirebilecek.

– Gönüllülük esasına göre sınav yapılacak

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz Kur’an kursu eğitimlerinin son haftasında (4-14 Ağustos 2020), program başvurularının alındığı internet sayfası üzerinden isteğe bağlı olmak üzere değerlendirme testi uygulayacak ve başarılı olan öğrencilere, “ e- Başarı Belgesi” verecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.