ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5157
EURO
34,9340
ALTIN
2.433,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Beyrut’taki patlamanın perde arkası

Beyrut’taki patlamanın perde arkası
05.08.2020 17:24
A+
A-

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki dev bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak ettiği belirtildi. 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiği 4 bine yakın kişinin yaralandığı patlamanın perde arkasında ne var? Patlamaya neden olan amonyum nitrat nedir? Dünya'nın konuştuğu Lübnan'daki patlamaya ilişkin Bahçeşehir Üniversite Öğretim Üyesi Abdullah Ağar canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu.

Beyrut'taki patlamanın perde arkasında ne var? asıl plan ne? Beyrut'taki Patlamaya sebep olan amonyum nitrat nedir?
2 BİN TONLUK AMONYUM NİTRAT 6 YILDIR ÇOK İŞLEK BİR LİMANDA NEDEN BEKLETİLİR?

Abdullah Ağar'ın açıklamaları şu şekilde; "Böylesine tehlikeli bir materyalin eğer senaryo doğru ise burada bekletilmesi anlamsız. Hele hele bu derece işler olan bir alanda. Ya transfer edilmesi gerekiyor ya imha edilmesi gerekiyor ya da kullanılması gerekiyor. Amonyum nitrat olarak ifade edilen şey aslında bir gübre. Bizim Güneydoğu Anadolu'daki mücadele alanlarından terör örgütü PKK'ya ait olan patlamalarda kullanılan ana malzeme. Neye ihtiyacı var? Bir sofistike patlayıcıya ihtiyacı var. Bu ana madde bir fünye ile bir yemleme ile beraber patlatılabilsin."

Beyrut'taki patlamanın perde arkasında ne var? asıl plan ne? Beyrut'taki Patlamaya sebep olan amonyum nitrat nedir?
AMONYUM NİTRAT NEDİR?

Suçlu amonyum nitrat olarak değerlendiriliyor. Ancak ben şu ana kadar yapılan açıklamaları hem tutarsız hem de kurgusu bozuk olarak nitelendiriyorum. Bu hem faili hem maktulü açıklanamayacak hem de açıklandığı takdirde Lübnan'da bir iç savaşa ve Lübnan'da ve Orta Doğu coğrafyasında istikrarsızlığı kontrolsüz bir şekilde derinleştirecek bir eylem olabilir. Bu nedenle birileri bilerek isteyerek bunun üstünü örtmek istiyor.

Beyrut'taki patlamanın perde arkasında ne var? asıl plan ne? Beyrut'taki Patlamaya sebep olan amonyum nitrat nedir?
ÜSTÜNÜ ÖRTMEK İSTEYENLER KİM?

Şu anda 100'den fazla sivil can kaybı 4 bin tane yaralı, 1600'dan fazla kayıp var. Yani işin insani boyutu korkunç. Böylesine büyük bir patlamada insanların buharlaştıkları kayboldukları yok oldukları bilinir. Bu işin insani boyutu çok ağır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.