ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3627
EURO
34,9612
ALTIN
2.326,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Abdullah Muhaysini: Türkiye’ye destek verin

Abdullah Muhaysini: Türkiye’ye destek verin
05.03.2020 02:29
A+
A-

Suriye’de yıllardır ikamet eden, birçok saldırıda yaralanan Suudi Arabistan kökenli alim Şeyh Abdullah Muhaysini 1 Mart’ta "Ey Osmanlı torunları siz Suriyelilere en yakın insanlarsınız" başlığı ile yayınladığı mesaja özellikle Körfez medyasından gelen eleştirilere cevap verdi. 

Abdullah Muhaysini kimdir? İşte Abdullah Muhaysini'nin biyografisi…

bcf5eade9255bc16c52a2f27ca84a902Asıl adı Abdullah Bin Muhammed Bin Süleyman El Muhaysini'dir. Suudi Arabistan'ın El Kasım Bölgesi'nin merkezi olan Kasıym-Bureyde dünyaya gelmiştir. İlkokul 4 sınıfa kadar Bureyde de öğrenim gördü ardından ailesiyle birlikte Mekke'ye taşındı. Mekke Haremi Şerifin Enstitüsü'nde orta ve lise öğrenimini tamamladı. Öğrenim hayatı boyunca başarısı ile bilinen Muhaysini, lise eğitimini yüksek bir puan ile bitirdi.

Ümmü'l-Kurra Üniversitesi'nde İslam Şeriati üzerine öğrenim gördü. Körfez ülkeleri üniversiteleri arasında yapılan Sünnet hıfzı yarışmalarında Ümmü'l-Kurra üniversitesini temsil etti ve bu yarışmada ikincilik aldı.

Yüksek lisansını birincilik ile bitirdi. Master'ı Riyad ta İmam Bin Muhammad Bin Saud İslami Üniversitesi' nde Hukuk üzerinde öğrenim yaptı ve yine yüksek puan ile bitirdi. Karşılaştırmalı hukukta doktorasını aldı. Tezininin konusu “İslamda savaş mültecilerinin ahkam fıkhı” idi.

15 yaşında Kur'anı Kerimi hatim etti. Daha sonra Şeyh Yahya bin Abdulaziz El-Yahya Nin eli altında sünneti hıfz etmek için kurslarına katıldı. Sahihayni, Kütüb-i Erbaa'yı, Malik'in Muvatta'sını, Süneni Darimi'yi 7 yılda 8000 hadisi ezberledi. Şeyhi Yahya Bin Abdülaziz El Yahya kendisine bu ilmi öğretme icazetini yüksek takdir ile verdi.

Allame /Abdullah Bin Cibriyn Rahimahulllah, Allame Abdullah Ğiniyman hafizahullah, Faziletli Şeyh Süleyman Ulvan Hafizahullah ve fekkallahu esruh, Faziletli Şeyh Abdurrahman El-Berrak hafizahullah, Faziletli Şeyh Süleyman El-Macid Hafizahullah, Faziletli Şeyh Yakup El-Ba Huseyn Hafizahullah, Faziletli Şeyh Yusuf El-Şibeyli Hafizahullah, Faziletli Şeyh Sead El-Şesri hafizahullah, Faziletli Şeyh Abdulkeriym Al-Khudayr Hafizahullah gibi başka bir çok alimden ilim öğrendi.

Kutubu seb'a Daha evvel belirttiğimiz gibi Şeyh Yahya El-Yahya kurslarında; Elfiyetu bin malikKitabut TevhidBuluğul Meram, Ar-Rahbiyye gibi birçok metin ezberledi.

Riyad'ta Şeyhul İslam İbn Teymiye Kursu, İneyz'de Şeyh Bin Useymin Kursu, Bureyde'de Camiul Ar-Racihi Kursu, Mekke'de Cami' Bin Baz Kursları, Elfiyye'nin şerhi ve ezberi ve fıkıh usulunu öğrenmek için Moritanya'ya giderek bu lmi kurslara katıldı.

Muhaysini, Suriye savaşında zulme uğrayan mazlum halka yardımcı olmak için hicret ettiği Suriye topraklarında, Beşşar Esat ve işbirlikçilerine karşı savaşmaktadır. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.