ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3687
EURO
34,9670
ALTIN
2.325,46
BIST
9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Yüzyılın Anlaşması planını bozmak hepimiz için farz

Yüzyılın Anlaşması planını bozmak hepimiz için farz
02.11.2019 12:32
A+
A-

Kudüs ve Filistin İçin Küresel Koalisyon tarafından, "Yüzyılın Anlaşması ve İsrail'le Normalleşmeye Karşı Hep Beraber" başlığı altında düzenlenen 11'inci Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu, İstanbul'da başladı.

Koalisyon Başkanı Hemmam Said programın açılış konuşmasında, Türkiye'nin Filistin meselesine yönelik tutumundan övgüyle söz ederek, işgal çetesiyle normalleşme karşıtı söz konusu foruma ev sahipliği yaptığı için Türkiye'ye teşekkürlerini sundu.

Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de foruma video konferans aracılığıyla katıldı.

Heniyye, Yüzyılın Anlaşması ve işgal çetesiyle normalleşmeye karşı bir vizyon geliştirilmesi çağrısında bulunarak, "Yüzyılın Anlaşması planını bitirmek için adım atmak hepimizin üzerine farz olmuştur." ifadelerini kullandı.

ABD'nin Yüzyılın Anlaşması planının yalnızca Filistin değil tüm bölge için tehlike arz ettiğini vurgulayan Heniyye, anlaşmayla mücadele etmenin bir zorunluluk haline geldiğini belirtti.

Son dönemde Kudüs davası ve kutsallarla ilgili tehlikeli olaylara şahit olduklarını kaydeden Hamas lideri, Kudüs'ün peygamber mirası olduğunu ve Filistin halkının Kudüs davasından vazgeçmeyeceğini söyledi.

Heniyye ayrıca, forum kapsamında Kudüs halkını desteklemek için bir fon kurulması çağrısı yaptı.

"İsrail'le normalleşme, Yüzyılın Anlaşması, Kudüs ve Mescid-i Aksa" gibi konuların görüşüldüğü, 50 ülkeden 700'ün üzerinde katılımcının yer aldığı program, yarın sona erecek.

"Yüzyılın Anlaşması" planı
ABD Başkanı Donald Trump'ın işgal çetesi-Filistin meselesine "çözüm bulmak" amacıyla hazırladığı öne sürülen "Yüzyılın Anlaşması" planının detayları netleşmese de uluslararası basında buna ilişkin bazı bilgiler yer alıyor.

Haberlere göre, anlaşma, Kudüs'ün tamamının işgal çetesine bırakılması ve Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine maddeler içeriyor.

Planda, işgal çetesinin işgal sonrası yurtlarından sürdüğü 6 milyona yakın Filistinli mültecinin dönüş hakkına ise değinilmediği dile getiriliyor.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın "yüzyılın şamarı" olarak nitelendirdiği planın, bazı ekonomik yardımların dışında Filistin halkının lehine hiçbir şey içermediği ifade ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.