ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

RUMLARIN TURUVA ATI, MUSTAFA AKINCI

RUMLARIN TURUVA ATI, MUSTAFA AKINCI
05.05.2021 23:10
A+
A-

KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ersin Tatar'ın mağlup ederek koltuğundan ettiği eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye ve mevcut KKTC Hükümeti hakkında haddini aşan ifadelerine devam ediyor. Mustafa Akıncı'nın gündeminde bu defa Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde, Kıbrıslı taraflar ve garantör ülkeler Türkiye, Yunanistan ve İngiltere'nin de katılımıyla 5+1 formatındaki gayriresmi Kıbrıs konulu konferans vardı.

Katıldığı TV programında Akıncı, Cenevre’deki Kıbrıs müzakereleri için “Görüşmeler başarı değil olsa olsa tarihi bir fiyasko olur. Bunun başka türlü tanımını ben göremiyorum” dedi. Akıncı “Bizim yanlış siyasetlerimiz, maalesef Rumlar’ın tek başına AB’ye girmelerine yol açtı. Yardımcı olduk, en basit deyimiyle. Şimdi de 2004’ten bu yana sırtımızdan çıkarıp attığımız, uluslararası arenada çözüm istemeyen taraf kimliğini, ‘tarihi adım’ sayesinde yeniden sırtımıza geçirmekteyiz” iddiasında bulundu. 

KKTC, TÜRKİYE’NİN BİR VİLAYETİ OLACAK!
Türkiye’nin Kıbrıs politikası da dil uzatan Akıncı “Siyasal bir ikiyüzlülük ile karşı karşıyayız. Gün gelecek özel maç bile yapmam dediğiniz ülkeye Ercan değil, Larnaka Havalimanına inerek resmi maç yapmaya gideceksiniz. Sonra bunu gören herkes de size ‘E tamam sorun yok, onlar tanıyor’ diyecek. Siz Kuzey KIbrıs’ı tanımak için gerekli adımları atmıyorsunuz ki… İki devletli çözüm deniliyor ama devletlerden biri Kıbrıs Rum tarafı, diğeri ise maalesef uzak gelecekte dahi tanınma olasılığı olmayan KKTC’nin yerine Türkiye… KKTC adım adım Türkiye’ye daha bağımlı hale gelecek, nüfus yapısı adım adım değişimlere uğrayacak. Zaten AİHM kararları gereği KKTC’yi Türkiye’nin bir alt yönetimi olarak nitelendiriyorlar. Böyle giderse ileride Türkiye’nin bir vilayeti olarak nitelendirecekler” dedi.

Mustafa Akıncı, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak” sözlerine de karşı çıktı: Bahçeli’nin anlayışı ne barış ne huzur ne de istikrardır. Kıbrıs’ta 3 bin yıldır yaşayan başka bir toplum var burada, Rumlar. Kıbrıs burada yaşayanlarındır, burada alın teri dökenlerindir, burayı vatan belleyenlerindir..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.