ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5442
EURO
35,0007
ALTIN
2.435,18
BIST
9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Almanya’da Cinsel Taciz

Almanya’da Cinsel Taciz
19.06.2020 11:35
A+
A-

Symbolbild – Kindesmissbrauch Batı Berlin'deki "Kentler Projesi" ideal ebeveyn aileyi korumak adı altında yapılan proje kapsamında, evsiz çocukları pedofil erkeklerin yanına düzenli olarak yerleştirdi. Küçük çocukların cinsel bir obje olarak kullanılması "Kentler Projesi" üzerinden uygulamaya sokulan bu çalışma, resmi görevliler tarafından bilinmesine rağmen yıllarca hiç bir engele takılmadan sürdürüldüğü ortaya çıktı. 

Çocuklar istismar mağduru gozcuhaber

Çocuklar istismar mağduru gozcuhaber

1970'lerden başlatılan çalışma "psikoloji profesörü Helmut Kentler" tarafından organize edildi.
Batı Berlin'deki evsiz çocuklar kasıtlı olarak pedofili erkeklerin yanına yerleştirilmesi büyük tepki çekinceye konu medyanın gündemine taşındı. "Helmut Kentler"  küçük çocukların pedofili hastası kişilerin emrine verilmesi, çocuklarla ilişkiye girmeyi arzulayan bu insanlara faydası olacağını ve bu kişilerin sevgi dolu koruyucu birer anne babaya dönüşeceğini savunarak bunu yaptığını söylüyor. "Hildesheim Üniversitesi" tarafından yapılan bir araştırma, Berlin'deki yetkililerin bu uygulamayı yaklaşık 30 yıl boyunca göz yumulduğunu gözler önüne sermektedir. Ayrıca bu cinsel sapkın erkekler çocuklarla beraber yaşadıkları için, düzenli olarak Alman devletinden bakım ödeneği aldılar. ”Helmut Kentler” Berlin'in eğitim araştırma merkezinin başkanı konumda olan biriydi. Yetişkinler ve çocuklar arasındaki cinsel temasın zararsız olduğuna ikna olduğunu söyleyen profesör yaptığı deneyi savundu. 

Berlin'in çocuk refah ofis ve yönetim senatosu küçük çocukların fedofilli hastaların yanına yerleştirilmesine onay verdiği ortaya çıkmıştı. Suistimala uğrayan çocuklardan ikisi basına konuşmasıyla olayın detayı hakkında kamuoyu haberdar oldu. Çocuklar verdikleri röportajda, cinsel suistimala resmi yetkililerin eliyle maruz kaldıklarını anlattılar. Çocuklarla beraber olup cinsel ilişkiye giren yetişkin pedofili hastası kişiler, zaman aşımına uğramış denerek herhangi bir cezai işlem uygulanmadı. Geçen Zaman zarfında cinsel ilişkiye maruz bırakılan çocukların tazminat alması bizzat yetkili makamlarca engellenmiştir. Alman resmi makamların bizzat eliyle uygulamaya konan insanlık dışı bu olay, yargı eliyle üstü kapatılarak Zaman aşımı zırhı giydirilerek dosya kapatılmıştır.

PEDOFİLİ NEDİR?

Pedofili psikiyatride cinsel saplantılar ve cinsel yönelim bozuklukları içerisinde yer almaktadır. Pedofili ergenliğe ulaşmamış daha çok 3-11 yaş arası çocukları arzulamak onları izleyerek ya da fiilen birlikte olarak cinsel doyum sağlamaya dönük bir ağır klinik bozukluktur.

3-11 yaş aralığı çocuklara ilgi duyan pedofilik kişilerdir. Bu grubun ortak özelliği cinsel gelişim gösterememiş, savunmasız bir grup olmasıdır. Pedofili hastaları genellikle 4-10 yaş arasındaki çocukları kendilerine kurban olarak seçmektedir. Çocuğun fiziksel özelliklerini ayırt etmemektedirler, kurbanlarını suçlarının açığa çıkma ihtimali düşük olacağı için ailesi olmayan ya da aileleri ilgisiz olan çocuklardan seçmektedirler.

Pedofilik kişiler aile içinde ve dışında sosyal ilişkileri az,  içe kapanık, eşi ya da ailesiyle sıcak ilişki kuramayan ve sosyal açıdan olgunlaşamamış kişilik özelliklerine sahiptir. Pedofilik kişilerin eylemlerini yaptıkları ortalama yaşlarının 40-70 yaş arası olduğu araştırmalarda gösterilmiştir. Yine araştırmalar göstermiştir ki pedofili bireylerin büyük çoğunluğu erkektir. Pedofilik kişiler çocuğu pek çok şekilde istismar edebilmektedir. Çocuğun cinsel istismarı; sözel istismar, çocukları soyma ve izleme, cinsel ilişkiyi veya mastürbasyonu izletme, cinsel organlarını gösterme,  cinsel organını sürtme, bedenine cinsel amaçla dokunma, okşama, müstehcen yayınlara izletme, oral seks gibi çok çeşitli şekillerde ortaya çıkabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.