ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

ASELSAN kağıttan cama geçti

ASELSAN kağıttan cama geçti
04.05.2022 03:12
A+
A-

ASELSAN kağıttan cama geçti 150 ton atığın önüne geçildi.

ASELSAN, çevreye duyarlı bir teknoloji şirketi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesi”ni israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun en aza indirgenmesi ve geri kazanımın sağlanması için tüm yerleşkelerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırdı.

Proje sayesinde yürütülen çalışmalarla çevreye verilecek zarar azaltılırken, ASELSAN ve ülke ekonomisine katkı sağlandı. Projei kapsamında ASELSAN bünyesinde, 3 yılda, 328 ton plastik, 1312 ton kağıt, 169 ton biyo-bozunur atık, 146 ton cam ayrıştırıldı.

BİR BARDAKLA 150 TON KAZANIM

Çevre kazanımlarını artırmak amacıyla “sıfır atık” prensipleri kapsamındaki uygulamalara bir yenisini daha ekleyen ASELSAN, yerleşkelerdeki kağıt bardak kullanımına 2020 yılı başında son verdi. Tüm çalışanlara yüzde 100 geri dönüştürülmüş camdan üretilen bardak dağıtımı yapıldı. Sadece çay-kahve için kullanılan kağıt bardaklardan bugüne kadar yaklaşık 150 ton atık azaltımı sağlandı.

Sıfır Atık Projesi kapsamındaki geliştirme çalışmaları çerçevesinde son olarak plastik kaplarda sunulan içeceklerin depozitolu cam şişede sunulmasına başlandı. Böylece yıllık 20 ton plastik atığının oluşması engellendi.

ATIK YEMEKLER PATİLİ DOSTLARA GİTTİ

Projeyle hayata geçirilen “Yemek Atıklarımızı Ayrıştırıyoruz” uygulaması ile hem atıklar azaltıldı hem de hayvan barınaklarına katkı sağlandı.Uygulamayla 3 yılda 95 ton yemek atığı hayvan barınaklarına gönderildi.

Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni 2019 yılında oluşturan ASELSAN, çevre otoritelerince dünyada en prestijli yarışmalar arasında gösterilen, İngiltere merkezli The Green Awards’da 2021’de ödül aldı.

Şirket, yapımı devam eden ve 2023 yılında faaliyete geçmesi planlanan İstanbul Teknopark binasında uygulanan yeşil çözümlerle de Gold Sertifika almayı hedefliyor.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.