ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın

Ayasofya Başimamı Mehmet Boynukalın
25.03.2021 03:07
A+
A-

Ayasofya Başimamı MehmetBoynukalın yine gündemde.Bu kez de faizle ilgili attığı şutweet nedeniyle eleştiri oklarını üzerineçekti.

  • Helal olsun Doğu Bey!

“Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam’ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam’ın bir emridir.”
Boynukalın’ın konuşması muhalefeti sinirlendiriyor. Ancak hükümet cephesinden de kendisine tepkiler geliyor. Son olarak AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Boynukalın’ı şu sözlerle eleştirdi:
“Sn. Boynukalın, Ayasofya’nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız, Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/ usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim.”
Geçen gece bir kanalda da bu mevzu ilk gündem olarak tartışılıyordu. Konuklardan biri de Doğu Perinçek’ti.
Programın liberal, solcu ve milliyetçi konukları, “İmam niye konuşuyor” derken, Perinçek “Türkiye’de bir imam korkusu var. Herkes konuşuyor, o da konuşabilir” dedi.

Doğu Bey, “Marx yaşasa İstanbul Sözleşmesi’ni savunurdu. Siz niye böyle yapıyorsunuz” şeklindeki akla ziyan itirazlara rağmen desteğinin “İçerikle değil, fikirleri özgürce ifade etme hakkıyla” ilgili olduğunu tane tane anlattı.
Hatta programın güya özgürlükçü konuklarının, 12 Eylül paşaları gibi “Ama devlet memuru…” itirazlarına da pabuç bırakmadan “ifade özgürlüğünü” amasız savundu.
Kendisine şiddetle katılıyorum.
Gazeteciler, doktorlar ya da Fenerbahçe Başkanı Ali Koç her konuda ahkâm kesecek… Yeri gelince mesleki titrimizle, yeri gelince de vatandaş, birey olarak kadına şiddetten faize kadar her konuda görüşlerimizi açıklayacağız…
Ama işi, halkı dini konularda kutsal kitaplardan referanslarla bilgilendirmek olan imamlar, bu konularda ağzını açınca siyaset yapmakla suçlanacak.
Bu işte bir hata var.
Meseleyi, hepimizin yeni tanıdığı Ayasofya imamı üzerinden değil, haklar ve özgürlükler bağlamında tartışmalıyız diye düşünüyorum.

SABAH / Melih Altınok

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.