ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BEYRUT’TA SOKAKLAR KARIŞTI

BEYRUT’TA SOKAKLAR KARIŞTI
14.10.2021 17:00
A+
A-

Lübnan Temyiz Mahkemesi, Beyrut Limanı’nda geçen yıl meydana gelen patlamayı soruşturan hakim Tarık el-Bitar’ı “görevden alma” talebini ikinci kez reddetti. Kararın protesto edildiği gösteriler nedeniyle Beyrut sokakları karıştı.

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri, patlamayı soruşturan hakim Tarık el-Bitar’ın yerine başkasının atanmasına karşı çıktı.

EYLEM BAŞLATTILAR

Beyrut Adalet Sarayı’na doğru yürüyüş düzenleyen kalabalık grup arasında sloganlar atıldı.

Adalet Sarayı dışındaki protesto, Yargıç Tarek Bitar’ın görevden alınmasını talep eden güçlü Hizbullah grubu ve müttefikleri tarafından başlatıldı.

6 ölü, çok sayıda yaralı

Lübnan İçişleri Bakanlığı, çıkan olaylarda ölü sayısının 6’ya yükseldiğini çok sayıda da yaralı olduğunu açıkladı.

Roket ve uzun namlulu silahların kullanıldığı olay, Beyrut’ta gerginlik ve büyük korkuya yol açtı. Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Beyrut’un güney banliyösü ile Hristiyan Lübnan Güçleri Partisi destekçilerinin yoğunlukta olduğu Fırın Şubbak bölgesinde yaşanan olayın ardından silah sesleri gelmeye devam ediyor.

Sokakta silahla görülenlere ateş açılacak

Lübnan ordusu sivillerden Beyrut’ta çatışma bölgesindeki sokakları boşaltmasını istedi, sokaklarda gördükleri silahlı kişilere ateş açacaklarını duyurdu.

4 Ağustos 2020’de bir liman deposunda uygunsuz bir şekilde depolanan yüzlerce ton amonyum nitrat patladı ve en az 215 kişi öldü, binlerce kişi yaralandı. Bu tarihteki en büyük nükleer olmayan patlamalardan biriydi ve siyasi bölünmeler ve benzeri görülmemiş ekonomik ve finansal çöküşle zaten çalkalanan ülkeyi daha da harap hale getirdi.

Silahlı Çatışma, ülkenin bir aylık hükümetini daha Lübnan’ın eşi görülmemiş ekonomik kriziyle mücadele etmeye başlamadan raydan çıkarabilir.

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.