ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3143
EURO
35,1060
ALTIN
2.290,78
BIST
9.057,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

EMEKLİ 103 AMİRALİN DARBE BİLDİRİSİ

EMEKLİ 103 AMİRALİN DARBE BİLDİRİSİ
04.04.2021 08:48
A+
A-

Emekli 103 amiralin darbe imalı bildirisi büyük tepki çekti. Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bildiriyle siyasete akıl, millete ayar vermeye çalışıldığını belirtti, "haddinizi bilin" diye de ekledi.

Emekli 103 amiralin darbe imalı bildirisi büyük tepki çekti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bildiriye “Gözü alabilene hodri meydan” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Darbe sevicilerin demokratik kurumlara, seçilmişlere ve de Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar verme hadsizliğinde bulunduğuna dikkati çeken Oktay, bildiriye her platformda gerekli cevabın en net şekilde verileceğini söyledi.

Mezarlıkta ıslık çalan korkaklar misali, Millet İradesini ve Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunu hazmedemeyen darbe seviciler demokratik kurumlara, seçilmişlere ve de Türk Silahlı Kuvvetlerine ayar verme hadsizliğinde bulunmuşlar… #HaddiniziBilin

— Fuat Oktay (@fuatoktay) April 4, 2021
Meclis Başkanı Mustafa Şentop da bildiriye sert çıktı. “Yıllardır, içerde dışarda vatan ve millet düşmanlarıyla cephe cephe amansız bir mücadele sürerken ortalıkta gözükmeyen emekliler” diyen Şentop, tepkisini “Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka” sözleriyle dile getirdi.

Kahraman milletimiz 15 Temmuz’da sadece FETÖ’cü darbecileri değil, aynı kaynaktan beslendiğini bildiğimiz bütün darbe sevdalılarını da toprağa gömdü. Düşünce açıklama başka, darbe çağrışımlı bildiri hazırlamak başka.

— Mustafa Şentop (@MustafaSentop) April 3, 2021
Kabineden de bildiriye tepki geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, üniformayı taşımak şereftir diyen Soylu “O şerefi emekli olduktan sonra taşımak daha büyük şereftir” değerlendirmesinde bulundu.

“Gücünü milli iradeden alan bir Türkiye var artık”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “15 Temmuz’dan ders almamış, 2007 e-muhtıra günlerini özleyen mütekait amiraller şunu kafalarına iyi soksun: Bu millet, ‘apoletli siyaseti’ çoktan tarihin çöplüğüne gömdü” sözleriyle bildiriye sert tepki gösterdi.

Seçilmişlere parmak sallamaya kalkan darbe heveslileri şunu iyi bilsin: köhnemiş vesayetçi zihniyetin prangalarından kurtulan,bu zihniyetten hesap soran,gücünü milli iradeden alan bir Türkiye var artık.

Bu ülkenin bekasını korumak, demokrasiye saygıdan, hukuka bağlılıktan geçer.

— Abdulhamit Gül (@abdulhamitgul) April 4, 2021
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de emekli 103 amirali “darbe heveslileri” olarak nitelendirdi. Bakan Gül, “Köhnemiş vesayetçi zihniyetin prangalarından kurtulan, bu zihniyetten hesap soran, gücünü milli iradeden alan bir Türkiye var artık” sözleriyle tepki gösterdi.

Neymiş, birkaç emekli amiral bir araya gelip bir “bildiri” yazmışlar!

  1. kol unsurları da hemen heyecanlanmış.
    Oturun oturduğunuz yerde.
    O Türkiye eskide kaldı!
    Bu millet 15 Temmuz’da darbe heveslilerini nasıl tepelediğini dosta düşmana gösterdi.
    Haddinizi bilin!

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) April 3, 2021
“Ne hakla milli iradenin meşru temsilcilerine parmak sallıyorsunuz”

İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise, “Ne hakla milli iradenin meşru temsilcilerine parmak sallıyorsunuz” diye seslendi, “Oturun oturduğunuz yerde. O Türkiye eskide kaldı!” ifadeleriyle darbe imalı bildiriye tepki gösterdi.

İlerleyen saatlerde de tepkisini sürdüren Altun, 103 emekli amiralin, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümüne 103 gün kala bildiri yayımladığına dikkat çekti, “103 hadsizin verdiği mesaj ayaklarımızın altındadır” paylaşımı yaptı.

Bazı emekli amirallerin geçmişteki kötü ve çirkin olayları hatırlatan bir yöntem ve üslupla bildiri yayınlaması kabul edilemez. Bu yöntem ve üslubun siyasi hayatımızda neye karşılık geldiği bellidir.

— Ömer Çelik (@omerrcelik) April 3, 2021
AK Parti yönetiminden de bildiriye sert tepki geldi.

Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bildiriyle siyasete akıl, millete ayar vermeye çalışıldığını belirtti, “haddinizi bilin” diye de ekledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise emekli 103 amiralin taşıdıkları üniformayı ve sıfatları istismar ettiklerine işaret etti, bildirinin yok hükmünde olduğunu vurguladı.

Mavi Vatan mücadelesine atıf yaptı, “Ordunun başkomutanını cephe gerisinde hedefe koymanın askeri terminolojideki karşılığı bellidir” sözleriyle de darbe imalı bildiriye imza atanların ihanet içinde olduğunu ifade etti.

Sosyal medyadan tepki

Sosyal medyada ise #HodriMeydan ve #HaddiniziBilin etiketiyle darbe imalı bildiriye tepki yağdı. Bildiriye tepki paylaşımları kısa sürede iki yüz bini geçti.

Yorumlar
  1. Blackhawk dedi ki:

    Siyasilerimzzin dik duruşları takdire şayan..
    Lakin bu böyle olmaz Bu bildiride imzası olan tüm amieallerin emekli maaşlarını kesin.
    Bundan sonra parmak sağlayacaklar ona göre saklasınlar!
    Sallayacaklara da ibret olsun.
    Hem devletten maaş alacaksın
    Hem darbe çığırtkanlığı yapacaksın!
    Yok öyle!…
    Bu teklifim hedepekekeliler için de geçerlidir.