ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5461
EURO
34,8989
ALTIN
2.435,42
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Devletleri Gelecekte Bekleyen Tehlike

Devletleri Gelecekte Bekleyen Tehlike
A+
A-

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX ile gündeme gelen uzay internetine yeni şirketler katılıyor. Londra merkezli OneWeb şirketi için 36 internet uydusunu uzaya gönderdi.

Elon Musk’ın sahibi olduğu Starlink’in uzaya internet için gönderdiği uydular, Ukrayna savaşı ve İran’daki olaylar esnasında devreye girmiş, böylece internete erişim kapatılamamıştı. Söz konusu teknolojinin toplumsal ve uluslararası olaylara etkisi tartışılırken, uzaya internet için uydu gönderenlerin sayısı artıyor.

Londra merkezli OneWeb şirketi, Hindistan aracılığıyla 36 internet uydusunu uzaya gönderdi.

Daha önce Rus roketleri ile çıkıyordu
Hindistan, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle mart ayında Rus Uzay Ajansı’ndan ayrılan OneWeb şirketi için ilk kez uydu fırlattı.

Ülkenin güneyinden fırlatılan roket, 36 özel internet uydusunu uzaya taşıdı.

Hindistan Uzay Ajansı Başkanı S. Somanath, fırlatılan 36 uydunun 16’sının başarılı bir şekilde yörüngeye yerleştiğini kalan 20 uydunun da güvenli bir şekilde ayrılacağına inandığını söyledi.

OneWeb uyduları, bugüne kadar Rus roketleri ile uzaya gönderiliyordu. Ancak şirket Ukrayna Savaşı nedeniyle Rusya Federal Uzay Ajansı ile yollarını ayırmaya karar verdi.

OneWeb’in yörüngede 462 uydusu bulunuyor. Önümüzdeki yıl bu sayıyı 648 yapma hedefinde olan şirket, Ukrayna Savaşı nedeniyle yaşanan aksamaya rağmen küresel kapsama alanını etkinleştirmeye devam edeceğini bildirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.