ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6073
EURO
34,7559
ALTIN
2.515,60
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İNGİLİZ ASKERİN İNTİHARI İNGİLTEREYİ KARIŞTIRDI

İNGİLİZ ASKERİN İNTİHARI İNGİLTEREYİ KARIŞTIRDI
06.09.2021 18:16
A+
A-

ABD ve İngiltere’nin Afganistan işgali sonrası asker intiharları yine gündemde. Bir İngiliz askerin arkasından mektup bırakarak intihar etmesi ülkeyi karıştırdı.

BAKAN İNTİHARLARI AÇIKLADI, SONRA ÖZÜR DİLEDİ
İngiltere’nin Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı James Heappey, bugün Sky News’e yaptığı açıklamada, “Maalesef, son Afganistan turumda benimle birlikte görev yapan bir asker dahil Afganistan’da görev yapmış ve bu ülkede olanlarla ilgili hissettikleri duygular yüzünden canına kıyan askerler olduğunu biliyorum. Bu, benim gibi şu anda hükümette olan ve orada hizmet etmiş insanlar için son derece endişe verici ve üzücü ve eski askerler topluluğunun ne kadar acı çektiğini biliyorum.” şeklinde konuştu.

Ancak İngiliz Bakan bunları söyledikten yaklaşık 1 saat sonra katıldığı BBC yayınında ifadelerini düzelterek özür diledi. Bakan Heappey, Sky News editörüne Twitter’dan yanıt vererek, doğru olmayabilecek bir şey söylediği için üzgün olduğunu dile getirdi. Yorumlarının, birlikte çalıştığı ve 2009’daki son Afganistan turuna atıfta bulunan eski bir İngiliz asker tarafından bırakıldığı iddia edilen bir intihar notuna dayandığını söyledi.

2 AYDA 14 İNGİLİZ ASKERİ İNTİHAR ETTİ
Ülkeye döndükten sonra intihar eden İngiliz askerleriyle ilgili veriler dikkat çekici. Son 2 ayda 14 askerin intihar ettiği ifade ediliyor. İntiharların, 2002-2014 yıllarında İngiltere’nin Afganistan’da yürüttüğü Herrick Operasyonu’nda yer alan belirli bir grup arasında görüldüğü belirtiliyor. İntiharlarla ilgili soruşturma sürüyor. Askerlerin ülkeye döndükten yıllar sonra intihar etmelerinin, travma sonrası stres bozukluğundan kaynaklanmış olabileceği söylenmişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.