ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5998
EURO
34,8065
ALTIN
2.490,16
BIST
9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Julian Assange Fransa’ya iltica başvurusunda bulunacak

Julian Assange Fransa’ya iltica başvurusunda bulunacak
21.02.2020 14:02
A+
A-

Paris'te bir basın toplantısı düzenleyen savunma ekibi, Assange hakkında açılan davanın adil olmadığını belirterek müvekkillerinin sağlık durumunun kötüye gittiğini ve Londra'daki tutukluluğu sırasında temel haklarını ihlal edildiğini vurguladı.

Assange'ın çocuklarının yaşadığı Fransa'dan iltica talebinde bulunmak isteyen avukatlar Macron'la görüşmelerine somut isteklerle gitmeyi planladıklarını belirtti.

Bir diğer avukat Antoine Vey, Assange'ın Fransa topraklarında olmaması nedeniyle bunun sıradan bir başvuru olmayacağını vurguladı.

Assange'a şartlı serbest kalama teklifi

Savunma ekibinin kordinatörü pozisyonundaki İspanyol avukat Baltasar Garzon da Trump yönetiminin Assange'a serbest kalabilmesi için öne sürdüğü şartı hatırlattı.

Assange geçtiğimiz günlerde kendisine 2016 ABD başkanlık seçimlerinde Rusya'nın Demokrat parti'nin elektronik postalarına sızmadığını kabul etmesi halinde serbest kalabileceğinin teklif edildiğini açıklamıştı.

Garzon, Trump yönetiminin baskısına rağmen Assange'ın direndiğini ve sonuç olarak da müvekkilinin ABD'ye iadesi talimatı verildiğini belirtti.

Beyaz Saray bu iddiaları kesin bir dille yalanladı fakat Garzon tanık ifadeleri ve kanıtlayıcı dökümanları mahkemeye sunacaklarını vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin casuslukla suçladığı ve iadesini talep ettiği Assange hakkında İsveç'te bir mahkeme cinsel taciz davası açmış ve 2012 yılında İngiltere'de kefaletle serbest bırakılan Assange, Ekvador'un Londra büyükelçiliğine sığınmıştı. 7 Yıl burada kalan Assange geçen yıl Nisan ayında İngiliz polisi tarafından zorla çıkarılarak tutuklanmıştı. Bu arada İsveç üzerinden çok zaman geçtiği gerekçesiyle açtığı cinsel taciz davasını kasım ayında düşürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.