ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Barajı iki parti geçiyor

Barajı iki parti geçiyor
17.08.2020 15:33
A+
A-

MetroPoll, koronavirüs salgını nedeniyle telefonda yaptığı 'Türkiye'nin Nabzı Temmuz 2020' anketinin sonuçlarını paylaştı.

'Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?' sorusunun yöneltildiği ankete göre, AK Parti'nin oy oranı yüzde 33.2. CHP'nin oy oranı yüzde 20.5 olurken, HDP yüzde 8, İYİ Parti yüzde 6.9, MHP ise yüzde 6 olarak kaydedildi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi yüzde 2 oy alırken, Ali Babacan'ın kurduğu DEVA partisinin oy oranı yüzde 1.3.

Ankete göre 'Kararsızım' diyen seçmenlerin oranı yüzde 10.9 olarak açıklandı. Bununla birlikte ankete katılanların yüzde 5.7’si protesto oy kullanacağını açıklarken, katılımcıların yüzde 4.5'i yanıt vermemeyi seçti.

En çok oy kaybeden CHP oldu
Daha önce yaptığı araştırmalarla karşılaştırmalı bir tabloyu da paylaşan MetroPoll'ün aktardığı verilere göre, haziran ayında en çok oy kaybeden parti CHP olurken, en çok oy kazanan parti ise AK Parti.

Haziranda CHP'nin oyu yüzde 24 olarak görülürken, temmuz ayında yüzde 20.5’e düştü. AK Parti ise yüzde 30.3'lük oy oranından yüzde 33.2'ye yükseldi.

Araştırmaya göre, protesto oylarında ve kararsızlarda da artış yaşandı. Haziranda katılımcıların yüzde 9.2’si 'Kararsızım' derken, temmuz ayında bu oran yüzde 10.9’a yükseldi. Protesto oylarında ise bir önceki aya göre yüzde 0.8’lik bir artış yaşandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.