ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Maduro, Türkiye’ye Teşekkür Etti

Maduro, Türkiye’ye Teşekkür Etti
30.04.2022 13:08
A+
A-

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ”Türkiye, en zor şartlar altında her zaman yardım etmek için Venezuela halkının yanında oldu, tıbbi yardımlarda bulundu.” şeklinde konuştu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Türkiye’nin ülkelerinin her daim her koşulda desteklediğini, yardım etmek için hep Venezuela halkının yanında olduğunu dile getirdi. Maduro, Venezuela-Türkiye Ortak İşbirliği Komisyonu 3.Toplantısı’nın kapanış oturumunda yapmış olduğu konuşmada, ”Karma komisyon toplantılarında KOBİ’ler, turizm, havayolu ve ticaret bağlantıları, sağlık alanı gibi büyük konularda ilerlemeler sağladık.” şeklinde açıklama yaptı. İki ülkenin arasında olan bu dostluk bağını vurgulayan Maduro, ”Bu karma komisyon çerçevesinde Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel bir selam göndermek istiyorum. Ülkemizin büyük dostu, bizim büyük dostumuz. Türk halkıyla birlikte Venezuela’yı her koşulda destekledi. Onunla bir yol açtık, ortak faydalarımız için bir kardeşlik ve iş birliği yolu inşa ettik.” dedi.

Maduro, Türkiye’nin yapmış olduğu yardımlara özellikle değinerek, ”Türkiye, en zor şartlar altında her zaman yardım etmek için Venezuela halkının yanında oldu, tıbbi yardımlarda bulundu.” dedi. Türkiye’nin Venezuela’ya uygulanmış olan yaptırımların her daim karşısında olacağını söyleyen Maduro, ”Son yıllarda Türkiye ile Venezuela arasında çok güçlü siyasi ve diplomatik güven temelleri oluşturduk.” diye konuştu. Maduro, Rusya-Ukrayna Savaşı’na da değindi, ”Türk hükümetini, Rusya ve Ukrayna arasında barışı tesis etmeye çalıştığı için tebrik ediyorum. Onlara diplomatik çabalarına en iyi başarıları diliyorum. Umarız en yakın zamanda barış haberlerini alırız.” diye söyledi. Ülkesine karşı yatırım çağrısında bulunan Maduro, ”Venezuela artık kendini toparlamaya başladı, artık adım adım kendi çabasıyla ilerlemekte.

Türk yatırımcılar buraya gelsin, yatırım yapsın çünkü çok geniş bir ekonomik portföyümüz var. Türklerin burada yatırım yapma zamanı geldi.” şeklinde değerlendirmede içinde bulundu. ”Kudüs bizi birleştiriyor, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasındaki birlik yolu”Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ramazan son cuma günü anılan Dünya Kudüs Günü’ne özellikle dikkat çekerek, şu sözleri söyledi: ”Kudüs, bütün dinler için kutsal toprak, Filistin’in kutsal toprağı. Biz Hristiyan’ız ama İsa, Filistinli bir çocuktu, Filistin’de doğdu ve orada öldü. Siz Müslümanlar da onu büyük bir peygamber olarak kabul ediyorsunuz. Kudüs bizi birleştiriyor, Müslümanlar ve Hristiyanlar arasındaki birlik yolu.Bu nedenle bugün tekrar tüm destek ve dayanışmamızı, Filistin halkına, Filistin davası için tüm Müslüman halklara ve dünya üzerinde özgürlükleri için mücadele eden halklara ifade ediyoruz.” dedi. Maduro, en yakın zamanda Türkiye’yi ziyaret edeceğini belirtti ve, ”Bu karma komisyonu en yüksek seviyeye çıkardığımızı düşünüyorum. Çeşitli alanlarda birçok anlaşma imzaladık. Bütün bu konuları ele almak, karşılıklı iş birliğini hızlandırmak ve sevgili dostum Erdoğan’ın elini sıkmak için Türkiye’ye gideceğim.” diye söyledi.

Devlet Başkanı Maduro öncesinde de ”Diriliş Ertuğrul” dizi setini ziyaret etmişti. Bu seferki gelişinde ise ”Kuruluş Osman” dizi setine gideceğini belirtti ve dizi oyuncularına selam yolladı. Maduro, yapmış olduğu konuşmasını ”Türkiye’yi seviyoruz. Biz gerçek Türkiye dostuyuz. Venezuela, Türkiye’nin en iyi dostudur. Yaşasın Venezuela Türkiye ilişkisi, yaşasın dostluk, yaşasın barış, yaşasın iş birliği.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.