ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5355
EURO
34,8134
ALTIN
2.425,15
BIST
9.725,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

MİTTEN MOSAD’A OPERSAYON

MİTTEN MOSAD’A OPERSAYON
21.10.2021 12:25
A+
A-

Türkiye’de faaliyet gösteren, İsrail’in istihbarat örgütü MOSSAD adına çalıştığı iddia edilen şebeke çökertildi. MİT operasyonuyla yakalanan 15 kişi adliyeye sevk edildi. İşte detaylar..

Milli İstihbarat Teşkilatı, İsrail’in ulusal istihbarat teşkilatı MOSSAD’ın, Türkiye’deki İsrail muhalifleri ve Türkiye aleyhine faaliyet yürüttüğünü tespit etti. Bir yıl boyunca izlenen 15 kişiden oluştuğu anlaşılan, 5 hücrelik şebekeye operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyon sonrası 15 kişi gözaltına alındı.

Şahıslar İstanbul Adliyesi’ne getirilerek savcılığa çıkarıldı. Adliyede gelişmeleri takip eden CNN Türk muhabiri Ceylan Sever, operasyona ilişkin son bilgileri aktardı.

İşte CNN TÜRK muhabiri Ceylan Sever’in aktardıkları…

“MOSSAD’a ait 15 kişilik casusluk faaliyeti yürüten şebeke çökertildi. MİT, 2-3 kişilik bir ekip kurdu ilk başta. Bu bilgiyi öğrendikten sonra. MOSSAD’ın Türkiye’de yabancı uyruklu ve Türk vatandaşı olan kişiler üzerinden 3’er kişilik gruplar halinde toplam 15 kişiyi Türkiye’deki yabancı uyruklu öğrencilerin, özellikle Filistinli öğrencilerin nasıl bir yol izleyerek Türkiye’ye geldiği ve burada savunma sanayindeki faaliyetlerinde nasıl çalışacaklarına dair kendi ülkeleri açısından istihbarat toplatıyorlardı para karşılığı…”

“Ve daha sonrasında bu görüşmeleri an be an şebeke üyelerinin yurtdışına giderek MOSSAD’ın saha sorumlularıyla görüşmesiyle birlikte bilgi alışverişi yaptıkları da yine MİT tarafından tespit edildi.”

GÖLGE GİBİ TAKİP ETTİLER

“MİT ekibi, bu 15 kişilik casusluk şebekesini hem insani takiple, hem de teknik takip yoluyla yaklaşık 1 yıl boyunca an be an izlediler, gölge gibi takip ettiler. Nerelerde buluştuklarını, nasıl bir saha faaliyeti yürüttüklerini anbean tespit ettiler. Bu tespitler MİT’in kendi çalışmasıyla oldu. Bu şebekenin MOSSAD’la, saha sorumlularıyla sadece yurtdışında değil aynı zamanda Türkiye’den de FETÖ yöntemiyle görüştüklerini de tespit etti MİT”

OPERASYONLA YAKALANDILAR

“15 kişilik ekip farklı illerde eş zamanlı operasyonla, MİT’in takibini bitirdikten sonra Emniyetle kurduğu irtibatın ardından bu operasyonla yakalandılar. Şebeke çökertildi ve teknik takip ve tanık delilleriyle toplanan bütün deliller savcılık aşamasında. Şu an sorguları devam ediyor. Sorguları bittikten sonra savcılığa sevk edilecekler. Ek gözaltı süresi olabilir, önemli bir operasyon Türkiye açısından.”

“Suçun mahiyeti de yüksek olduğundan tutuklanmalarını bekliyoruz ancak tabi ki karar savcılıktan sonra suç ceza hakimliğinin vereceği karar olacak. İddianamede de farklı detaylar öğreneceğimizi düşünüyoruz.”

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.