ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,7062
EURO
36,7587
ALTIN
2.944,92
BIST
9.935,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Parçalı Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C

SURİYELİLERE, UYGULANAN “Seyreltme” PROJESİ NEDİR?

SURİYELİLERE, UYGULANAN “Seyreltme” PROJESİ NEDİR?
A+
A-

‘Seyreltme’ projesinin detayları belli oldu: 16 ilin Suriyelilere kapatıldığı projenin genel hatları şu şekilde:

Hürriyet yazarı Hande Fırat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, medyanın Ankara temsilcileri ile buluşmasında, Suriyelilerin Türkiye nüfusun demografik yapısını bozmaması için uygulanan “Seyreltme” projesinin detaylarını anlattı.

İçişleri Bakanlığı, Ankara Altındağ’da yabancıların mekansal yoğunlaşmasını önlemek için ‘seyreltme’ projesi başlatıldığını açıkladı. Hürriyet yazarı Fırat, projenin detaylarını anlattığı yazısında, “Suriyeliler başta olmak üzere, yabancıların adeta gettolar oluşturduğunu’ belirterek göç yönetimini şu başlıklarda harekete geçmek zorunda kaldığını belirtti: – Toplumsal hayata uyum sağlanması- Güvenlik sorunları- Kamu hizmetlerinin koordinasyonu – Sosyal ayrışmaların önlenmesi Projenin Ankara Altındağ’da ağustos ayında çıkan olaylar ve iki Suriyeli tarafından Emirhan Yalçın’ın öldürülmesinin ardından gündeme geldiğini belirten Fırat, projenin detaylarını şöyle aktardı: – Suriyelilerin bir mahallede, ilçede adeta gettolaşmalarına müsaade edilmiyor. – Yabancı nüfusunun mahalle nüfusunun yüzde 25’ini aşmasına izin verilmiyor. – Yüzde 25’i aşan yerlerde iki adım atılıyor: 1- Öncelikle bu yerleşim yerleri yabancılar için kayda kapatılıyor. Yine Suriyeli nüfusun yoğun olduğu 16 il (Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova), 52 ilde toplam 800 mahalle, İstanbul’da Fatih ve Esenyurt ilçeleri her türlü statüden tüm yabancıların başvurularına kapatıldı. 2- Kayıt kapama dışında atılan ikinci adımda ise yoğunluğun bulunduğu yerleşim yerlerindeki Suriyeliler gönüllülük esasıyla farklı ilçe ve illere yerleştiriliyor. Fırat, konuya ilişkin değerlendirmesinde ise, “Suriyelilerin geri dönüşü için öncelikle o topraklara yeniden istikrarın gelmesi gerektiğine şüphe yok. Sadece istikrar da değil, kimi geri dönüşlerde kararı oluşacak hükümet de belirleyecek. Gerçekçi olursak yakın gelecekte Suriyelilerin ülkesine dönmelerini beklemek doğru olmayacaktır. Ancak Türkiye’nin Suriye topraklarında istikrarı öncelediğini de unutmamak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.