ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4676
EURO
34,7142
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

NATO, RUSYA BEDEL ÖDEYECEK

NATO, RUSYA BEDEL ÖDEYECEK
04.03.2022 21:54
A+
A-

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Ukrayna savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, daha kötü çatışmaların yaşanacağını belirterek, “Bunun bedelini ödeteceğiz” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı 9. gününde de devam ediyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltengberg Rusya’nın Ukrayna’ya olan işgal girişimine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

NATO Genel Sektereteri, “Müttefikler NATO uçaklarının ve askerlerinin Ukrayna’da bulunmaması gerektiği konusunda hemfikir” sözleriyle Ukrayna’ya asker ve uçak gönderilmeyeceğini belirtti.

Stoltenberg, “Putin, şarta bağlamadan güçlerini çekmeli. Bu Putin’in savaşı bunu kendisi seçti ve barışçıl bir ülkeye saldırdı. NATO mukabele gücünü hazırlıyoruz. Biz savunmak için buradayız. Amacımız bu savaşın Ukrayna dışına taşmasının önüne geçmek. Kremlin’in amacı burada bir etki alanı yaratmak” dedi.

NATO HİÇ OLMADIĞI KADAR GÜÇLÜ

NATO’nun hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu öne süren NATO Genel Sektereteri, “Saldırının ardından Rusya en yüksek bedeli ödüyor” şeklinde konuştu. Stoltenberg, Putin’e, Ukrayna’daki savaşı derhal durdurması ve tüm kuvvetlerini koşulsuz olarak Ukrayna’dan geri çekmesi çağrısında bulundu.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna’da ölüm ve yıkımın önümüzdeki günlerde daha kötü olmasının muhtemel olduğu konusunda uyardı.

Stoltenberg’in konuşmasından öne çıkan diğer başlıklar:

Bu savaş daha fazla yıkıma neden olmamalı. Topkeyün bir savaşa adım atmak istemiyoruz. O yüzden olabildiğince ağır yaptırımlar uygulayarak, olabildiğince destek vererek NATO güçlerinin orada yer almamasını sağlamaya çalışıyoruz.

NATO Genel Sekreteri, “Bu krize anında cevap vermeye çalışıyoruz ve hem karadan hem havadan hem de denizden caydırıcı güçlere başvuruyoruz. NATO bir savunma ittifakıdır ve amacımız buradaki ülkeleri güvende tutmaktır. Bu ittifakın parçası olarak bu savaşın Ukrayna’nın dışına çıkmasını önlememiz lazım çünkü eğer bu gerçekleşirse sonuçları çok daha yıkıcı olacaktır, ölümler çok daha fazla olacaktır.” dedi.

RUSYA İLE SAVAŞA GİRME NİYETİNDE DEĞİLİZ

Stoltenberg, Rusya’nın saldırıları artıracağını da öne sürerken, ‘NATO Rusya ile savaşa girme niyetine değildir.” dedi, müttefik ülkelerin Ukrayna’da NATO uçağı ve gemisi istemediklerini vurguladı. Putin’in otoritelik ve demokrasi arasında bir seçim yapması gerektiğini belirtirken, NATO’nun Rusya ile diplomasi yollarını açık tuttuğunu belirtti.

PUTİN BAŞARISIZ OLURKEN NATO BİRLEŞİYOR

Stoltenberg, sözlerini, “Hepimizin bu krizden öğreneceği ders, hiçbir kıta veya hiçbir ülke bu durumla tek başına çıkamaz. Putin başarısız olurken NATO da iyice birleşiyor. Rusya ile alakalı olarak İsveç ve Finlandiya iş birliğimizi güçlendireceğiz. Bu ülkeler NATO toplantılarına katılmaya devam edecek.” ifadeleriyle sürdürdü.

Stoltenberg, NATO dışişleri bakanlarının Ukrayna üzerinde “uçuşa yasak bölge” konusunu tartıştığını ancak NATO uçaklarının Ukrayna hava sahasında uçmaması konusunda anlaştıklarını söyledi.

Uçuşa yasak bölge daha fazla yıkıma neden olur. Ukrayna’ya hem finansal hem askeri yardım sağlıyoruz. Böylece Rusya işgalinin daha fazla ilerlemesini engelliyoruz.

Bizim buradaki temel görevimiz NATO üyesi ülkeler altında yaşayan 1 milyar insanı korumak. NATO bu savaşın bir tarafı olursa daha fazla sivil zarar görür. Rusya çözüm bulmak için masaya oturmalı..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.