ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5777
EURO
34,9750
ALTIN
2.429,40
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Taliban: ‘Kabil’i Siz Koruyun

Taliban: ‘Kabil’i Siz Koruyun
30.08.2021 13:49
A+
A-

Amerikan Washington Post gazetesinde yer alan habere göre; ABD askeri liderleri ile Taliban’ın iki numarası aynı zamanda siyasi lideri Molla Abdulgani Birader arasında Katar’ın başkenti Doha’da bir görüşme yapıldı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Kenneth McKenzie de görüşmede yer aldı.

ABD, KABİL’İ TALİBAN’A BIRAKMAYI KABUL ETMİŞ

Konu ile ilgili Washington Post’a bilgi veren ABD’li yetkilinin iddiasına göre Birader, ABD’ye iki farklı seçenek sundu.

Birader toplantıda, “Ya Kabil’in güvenliğini siz alın ya da bunu bizim yapmamıza izin verin” dedi.

ABD cephesi, Kabil’in güvenliğini üstlenme seçeneğini kabul etmedi.

GÜNÜN SONUNDA BIDEN KARARINI DEĞİŞTİRMEMİŞ

ABD Başkanı Joe Biden, günün sonunda ABD askerlerini Afganistan’dan çekme kararını değiştirmedi.

TOPLANTIDAN ANLAŞMA ÇIKTI

CENTCOM’un lideri McKenzie ise toplantıda Birader’e, ABD’nin tek misyonunun Amerikan vatandaşlarını, Afgan müttefiklerini ve risk altındaki diğer insanları tahliye etmek olduğunu söyledi. McKenzie, bunu yapabilmeleri için de Kabil’deki havalimanına ihtiyaçları olduğunu belirti.

Görüşmeye hakim diğer iki ABD’li yetkiliye göre; toplantıda bir anlaşmaya varıldı. Buna göre; ABD 31 Ağustos’a kadar havaalanını tahliye için kullanacak, Taliban ise Kabil’in kontrolünü devralacak.

HABER7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.