ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5262
EURO
34,8576
ALTIN
2.487,11
BIST
9.556,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

TRUMP’I SEVİNDİREN ANKET

TRUMP’I SEVİNDİREN ANKET
29.08.2021 01:22
A+
A-

ABD’de yapılan yeni anketler göre son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle mevcut Başkan Biden’a desteğin giderek azaldığı gösterdi.

ABD’de yapılan anketler Ocak ayında göreve gelen ABD Başkanı Joe Biden’a destek oranlarının hızla düştüğünü ortaya koydu.

Anketler, Joe Biden’ın Donald Trump’ı eleştirdiği ekonomi ve sağlık konularındaki sorunlarda bir ilerleme sağlanamaması üzerine Afganistan’ın da eklenmesiyle, Biden’a olan desteğin hızla düştüğünü gösteriyor.

ABD’li Gallup Şirketi, 1930’lu yıllardan itibaren düzenli olarak görevdeki Amerikan başkanına halkın onay oranını (presidental approval rating) ölçüyor. Gallup’un anket sonuçlarına göre Ocak ayında %60 seviyesinde olan Biden’ın onay oranı son günlerde %30’a geriledi.

“Seçim olsa Trump kazanır”

ABD’de Kasım 2020’de başkanlık için birbirleriyle yarışan Biden (1942-)  ile Trump (1946-) arasında bir seçim yapılması durumunda Trump’ın seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Trump’ı sağlık, eğitim ve ekonomi politikaları sebebiyle eleştiren Biden ve hükümeti, ABD halkınca iktidara geldikten sonra icraatta bulunmamakla suçlanıyor. 79 yaşındaki Joe Biden’ın sağlık sorunlarının yeni hükümetin bu konuda geri kalmasında etkili olduğu iddia ediliyor.

Bu gelişmelerin Donald Trump’a Kasım 2024’teki ABD başkanlık seçimlerinde aday olma konusunda cesaret vereceği tahmin ediliyor.

Afganistan etkisi

Anketler ABD halkının yarıdan fazlasının ABD’nin Afganistan’dan çekilmesini desteklediğini ortaya koyuyor.

Bununla birlikte 5-15 Ağustos döneminde Taliban’ın hızlı bir zafer kazanıp yüklü miktarda ABD askeri envanterini ele geçirmesi, Biden yönetiminin Taliban’ın hızlı ilerleyişini öngörememesi, son gelişmelerle beraber dünya genelinde ABD’nin Afganistan’da ağır bir yenilgiye uğradığına dair oluşan imaj ve Kabil Havalimanı’nda tahliye krizinin ABD’li seçmenlerin Biden ve hükümetine tepkisinin daha da artmasına yol açtı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.