ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4909
EURO
34,9449
ALTIN
2.430,59
BIST
9.810,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Af Örgütü: İran’daki gösterilerde 304 kişi öldü

Af Örgütü: İran’daki gösterilerde 304 kişi öldü
16.12.2019 16:39
A+
A-

Örgüt tarafından bugün yayınlanan bir raporda, yetkili makamların gösteriler hakkında konuşulmamasını sağlamak için insanları korkutarak baskı uygulamları yürüttükleri kaydedildi.

16-40-16-iran

Uluslararası Af Örgütü Orta Doğu ve Kuzey Afrika Araştırma ve Savunma Direktörü Philip Luther konu ile ilgili yaptığı açıklamada, görgü tanıklarının şok eden ifadelerinde, İranlı yetkililerin ülke genelinde yüzlerce gösterici tasfiye etmesinin ardından söz konusu uygulamalarına geniş çapta devam ettiklerinin aktarıldığını söyledi.

İranlı göstericiler geçen kasım ayında, ABD’nin uyguladığı yaptırımlar sebebiyle ortaya çıkan ekonomik krizi ve hükümetin akaryakıt fiyatlarına yaptığı zammı protesto etmek için gösteriler düzenlemeye başladı.

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamada, görgü tanıkları tarafından da desteklenen görüntülerde, “İran güvenlik güçlerinin, tehlike oluşturmayan silahsız göstericilerin üzerine ateş açtığı” kaydedildi.

Açıklamada ayrıca ölenler arasında 12 çocuğun olduğuna dair de bilgiye ulaşıldığı bildirildi.

Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağıran Luther, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne İran’daki göstericilere uygulanan cinayetler ve gözaltı furyası gibi birçok mesele için özel bir oturum düzenleme çağrısında bulundu.

Uluslararası Af örgütü ve BM tarafından daha önce yapılan açıklamada 208 kişinin öldüğü belirtilmişti. ABD'nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook ise gösteriler sırasında bini aşkın insan ölmüş olabileceği açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.