ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5591
EURO
34,9937
ALTIN
2.426,11
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

ABD’NİN Pensacola Deniz Hava Üssüne Saldırı Düzenlendi

ABD’NİN Pensacola Deniz Hava Üssüne Saldırı Düzenlendi
08.12.2019 17:08
A+
A-

ABD’de dün Florida eyaletinde Pensacola’da Donanma Hava İstasyonu’nda silahlı saldırı düzenlendı. Saldırıyı gerçekleştiren Suudi ordu mensubu olan öğrenci, donanma güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Pensacola yerel polisi, saldırıda sekiz kişinin yaralandığını doğruladı. Saldırının tabanca ile gerçekleştirildiği açıklandı ve 3 kişinin öldüğü belirtiliyor. ABD’li güvenlik kaynakları, Şemrani’nin saldırıyı bölgeden edindiği bir Glock marka silahla düzenlediğini aktarıyor.

5dec1179d3806c031c1b576c

Saldırıyı gerçekleştiren Suudi askerin Muhammed Said Şemrani olduğu kesinleşti

KRAL SELMAN İLE TRUMP GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabı üzerinden Suudi Arabistan Kralı Selman’ın kendisine taziyelerini ilettiğini duyurdu. Kral Selman’ın saldırı ile ilgili “Bu kişi, Suudi Arabistan halkının Amerikan halkına karşı beslediği hisleri hiçbir şekilde temsil etmiyor” dedi.

ÜSTE KAÇ ASKER VAR?

Pensacola deniz üssünün internet sitesinden elde edilen bilgilere göre okulda, 16 bin asker ile 7 bin 400 sivil personel bulunuyor. Üste ayrıca Kuveytli askerler de eğitim alıyor. Saldırıyı gerçekleştiren Suudi asker Şemrani’nin havacılık alanında üste eğitim gördüğü biliniyor.

ZAMANLAMA MANİDAR

Saldırı, ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin ikinci yıl dönümünde gerçekleştirildi.

Trump, 6 Aralık 2017 tarihinde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını ilan etmiş, olay dünyada tepkilere neden olmuştu.

Hesapta son dönemlerde İslam dünyasında yaşanan insan hakları ihlallerine dair paylaşımlar da yer alıyordu.

Şemrani’ye ait olduğu öne sürülen hesapta paylaşılan mesajda şu ifadeler yer aldı:

“Ey Amerikan halkı, Size, yalnızca Amerikalı olduğunuz için karşı değilim, sizden özgürlükleriniz yüzünden nefret etmiyorum. Sizden nefret ediyorum çünkü her gün, sadece Müslümanlara değil, insanlığa da karşı olan cürümleri destekliyor, fonluyor ve icra ediyorsunuz.

Ben kötülüğe karşıyım, ve Amerika bir bütün olarak bir kötülük ulusuna dönmüş durumda. Amerika’da gördüğüm şey, İslam ülkelerini işgal eden İsrail’e olan desteği, birçok ülkenin onların askerlerince işgal edildiğini gördüm, Guantanamo Körfezi’ni gördüm. Seyir füzelerini, misket bombalarını ve insansız hava araçlarını gördüm. Sizin karar alıcılarınız, siyasileriniz, lobicileriniz ve büyük şirketleriniz dış politikanızdan istifade ediyorlar. Sizler ise bunun bedelini ödeyenlersiniz.

Amerikan halkının, sırf İsrail’i desteklemek için sıkıntı çekmekten kazancı ne? Başkalarının haklarına tecavüz ettikten sonra sizden intikam alınmayacağını mı bekliyorsunuz? Amerikalı aileler kaç tane daha ceset torbası almak istiyor? ABD bu yıpratma harbine ne kadar daha dayanabilir? ABD Hazinesi, Amerikalılara sahte bir güvenlik duygusu yaşatmak için milyarlarca dolar harcıyor. Bu güvenliğin kaderi aynı.

Sizler, biz Filistin’de gerçek bir güvenliği yaşayıncaya ve Amerikan birlikleri topraklarımızdan çıkıncaya kadar güvende olmayacaksınız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.