ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3828
EURO
35,0363
ALTIN
2.326,77
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bizi enkazdan Suriyeli kurtardı

Bizi enkazdan Suriyeli kurtardı
25.01.2020 19:22
A+
A-

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremde enkaz altında kalan Nurdan-Zülküf Aydın çifti yaşadıklarını anlattı. Eşi ile çay içtikleri sırada depreme yakalandıklarını söyleyen Nurdan Aydın ''Bağıra bağıra dua ettik. Eşim enkaz altında yatsı namazını kıldı'' dedi.

BUZDOLABI VE DOĞAL GAZ BORUSU HAYATLARINI KURTARDI

Yaşadıkları korku dolu anları aktaran Nurdan Aydın, "Salonda oturuyorduk o an çıkmaya çalıştık ama deprem ona bile fırsat vermedi. Eşim ile birbirimize sarıldık ve haklarımızı helal ettik. O anda her şey üzerimize yıkıldı. O enkazın altında ikimizde abdestliydik. Eşim ile birlikte bağıra bağıra dua ettik. Eşim benim üzerime çıktı. Bana bir şey olmasın diye. O şekilde yatsı namazını kıldı. Elini bile kaldırsan parmağını bile göremeyecek bir yerdesin. Benim belden aşağı tarafım duvarım dibindeydi. Bizi kolonların tamamen altından kurtaran doğal gaz borusu ve buzdolabıydı. Komşumuzun bağırmasını duydu eşim. Buzdolabının demirine vurup ses çıkararak yerimizi belli ettik. Bir ışık geldi eşimin üzerine, o bize umut oldu" diye konuştu.

BİZİ SURİYELİ MAHMUT KURTARDI
Nurdan Aydın, kurtarılış anını anlatırken şunları söyledi:

"Biz Suriyelilere taş atıyoruz ya. Mahmut isimli Suriyeli bir çocuk bizi kurtardı. Tırnaklarıyla toprağı kazıya kazıya bizi enkaz altından çıkardı. Parmakları paramparça olmuştu. Ben o çocuğu ömrüm boyunca unutmam. İyileşince hemen bulacağım"

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.