ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Dünyanın İlk Yapay Zeka Polisi

Dünyanın İlk Yapay Zeka Polisi
03.03.2020 21:37
A+
A-

Yeni Zelanda, Ella ismi verilen bir yapay zekayı kullanmaya başladı. Ella, bulunduğu karakolda ziyaretçileri karşılamak ve rehberlik etmek gibi görevlerde yer alıyor.

Yeni Zelanda, polis kuvvetlerine yapay zeka da entegre etti. Ella, Yeni Zelanda kolluk kuvvetlerinin modernize edilmesi için uygulanan pilot projenin bir parçası. Ella’nın deneme çalışmaları üç ay sürecek. Mayıs ayında teknolojinin performansı ve kullanım şekilleri gözden geçirilecek. Eğer başarılı olursa Yeni Zelanda, karakollarda Ella’yı kullanmaya devam edecek.

Ella’nın geliştirilmesi sürecinin arkasında Intela AI ve Soul Machines firmaları bulunuyor. Erin Greally, Ella’nın geliştirilmesi çalışmalarında baş araştırmacı olarak görev aldı.

Ella, ses tonu, konuşma ve beden dilini gerçekçi bir şekilde kullanacak şekilde geliştirildi. Hatta daha gerçekçi bir iletişim için Ella’nın gülümsemesi ve göz kırpması sağlandı. Ella, şimdilik dijital bir ekranda hizmet veriyor. Ekranın karşısına geçen insanları selamlayan Ella, uygun yüz ifadeleri ile bir diyalog yürütebiliyor.

Yeni Zelanda, polis kuvvetlerinin modernleştirilmesi çalışmasında Police Connect ismi verilen bir teknolojiyi de kullanmaya başladı. Police Connect, insanların sıklıkla sorduğu sorulara cevap verirken, gerektiğinde çağrı merkezine yönlendiren bir dijital ekrandan oluşuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.