ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5515
EURO
34,8962
ALTIN
2.426,31
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Filistin’de Ramazan Geçirmek

Filistin’de Ramazan Geçirmek
09.05.2020 14:22
A+
A-

Filistin, bu yılki Ramazan ayına Siyonist İsrail işgaliyle birlikte koronavirüs salgını altında girdi. 100 yılı aşkın süredir devam eden acımasız işgal sebebiyle maddi ve manevi zulme uğrayan Filistin halkı, bu Ramazan-ı Şerif’i koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinde ihya edecek.

Gazze iftar gozcuhaber

ÜMMETİN KALBİ FİLİSTİN

İslam ümmetinin kalbi Filistin, bu yılki Ramazan ayına Siyonist İsrail işgaliyle birlikte koronavirüs salgını altında girdi. Direniş yurdu Gazze’nin bağrında yetişip, eğitim amacıyla geldiği Türkiye’de misafirimiz olan Filistinli gazeteci-yazar Zaher Albaik, Filistinli Müslümanların çok zor şartlara rağmen teslimiyetle karşıladıkları anlattı.

HEM KORONAVİRÜSLE, HEM DE İŞGAL VİRÜSÜYLE MÜCADELE EDİYORUZ

Filistinli bir gazeteci-yazar ve akademisyen olarak İslam dünyasına Ramazan mesajı olarak neler söylersiniz?

Koronavirüs salgını, İslam dünyasının birçok ülkesini etkiliyor. Bu nedenle, Müslümanları sabırlı olmaya, Ramazan ayını Allah’a yaklaşıp bizi bu felaketten kurtarması için dua ederek geçirmeye ve  önleyici tedbirlere sıkı sıkıya bağlı kalmaya davet ediyorum. Filistin ise dünyanın diğer ülkelerinden farklı olarak hem koronavirüsle, hem de işgal virüsüyle mücadele ediyor. Bu nedenle Müslümanları bu kutsal ayda Filistin’i maddi ve manevi olarak desteklemeye davet ediyorum. Kendimi ve Türkiye ile dünyadaki tüm Müslümanları Ramazan ayının ibadetlerini yerine getirmek ve teravih namazını kılmak için evde özel bir köşe kurmaya, çocuklarla oturmaya, ailece toplantılar yapmaya ve bu gibi durumlarda çocukların kalbine neşe ve sevinç sokmaya davet ediyorum. Bu salgının biteceğini, Kudüs’teki Mescid-i Aksa, Mekke’deki Mescid-i Haram, Medine’deki Mescid-i Nebevî ve İstanbul’daki Fatih Camii başta olmak üzere camilerin yeniden açılacağını ve tüm Müslüman ülkelere hayrın yayılacağını umut ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.