ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5215
EURO
34,7523
ALTIN
2.493,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

İran Halkı Yaşlanıyor

İran Halkı Yaşlanıyor
29.10.2019 11:16
A+
A-

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) konuşan Tahran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Muhsin Fatih, "İstatistiklere göre, İran 20 yıl sonra bölgenin en yaşlı nüfusuna sahip ülke haline gelecek." dedi.

Toplumun yaşlanmasının önüne geçmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Fatih, ayrıca yaşlı kesimin sağlıklı bir hayat sürmesi amacıyla fertlerin yaşam tarzlarını değiştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunduklarını sözlerine ekledi.

"Her 3 kişiden biri yaşlı olacak"
İranlı sosyolog Dr. Ali Rıza Şerifi Yezdi, geçen ay Dünya Yaşlılar Günü münasebetiyle Tahran'da düzenlenen bir panelde yaptığı konuşmada, kadınların sosyal hayatta daha fazla yer almaları, ekonomik sorunlar ve evlilik yaşının ilerlemesinin İran'da doğum oranının ve buna bağlı olarak genç nüfusun azalmasına neden olduğunu ifade etmişti.

Panele katılan bir diğer sosyolog Şehla Kazımpur da 1979 Devrimi sonrası ilk yıllarda 15 yaş altındakilerin toplam nüfusun yüzde 46'sını, 60 yaş üzerindekilerin de yüzde 3'ünü oluşturduğunu, bugün ise 15 yaş altındakilerin oranı yüzde 23'e gerilerken yaşlı kesimin toplumdaki oranının yüzde 9'a çıktığını belirtmişti.

Kazımpur, ayrıca, 20-30 yıl içinde İran'da yaşlı nüfusun yüzde 30 seviyesine yükseleceğini ve her 3 kişiden birinin yaşlı olacağını dile getirmişti.

İstanbul (AA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.