ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3427
EURO
35,0956
ALTIN
2.307,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Netflix İsrail için sansür programı geliştirdi!

Netflix İsrail için sansür programı geliştirdi!
01.08.2020 01:12
A+
A-

Dijital yayın platformu Netflix, sunduğu eş cinselliği ve sapkınlığı özendirici içerikleriyle Türkiye’de son dönemde büyük tartışma konusu olmuştu. Devlet kademesinden Netflix’in bu tür yayınlarına yönelik yapılan uyarılar ise Türkiye’deki bir kesim tarafından büyük tepkiyle karşılanmış, bazı siyasiler de Netflix’in savunuculuğuna soyunmuştu.

FRAGMANLARI BİLE SANSÜRLÜYOR

Ancak konu Türkiye olunca kirli yayın politikasını ‘özgürlük’ ve bağımsızlık mücadelesi boyutuna taşıyan Netflix, İsrail için özel sansür uygulaması geliştirdi. “Koşer Netflix” isimli uygulama ile kullanıcılar uygunsuz görüntüleri atlama imkanına sahip oluyor.

Yeni sistem gerek fragmanlarda, gerek filmin içinde uygunsuz görüntülerin otomatik olarak atlanmasını sağlıyor.

KULLANICI İSTEDİĞİ DOZDA SANSÜR UYGULAYABİLİYOR

Haaretz gazetesinin haberine göre, “Koşer Netfix” isteyen kişi ve kurumların bu servis için tek yapması gereken yayını The Tov TV (İbranice: “İyi TV”) üzerinden satın almaları. Tov TV bilgisayarları, yayının uygunsuz bölümünü süzerek sistemden çıkarıyor. Nelerin çıkarılacağını saptama işi ise kadınlardan kurulu bir ekip tarafından yapılıyor. Seyirciler sansürün dozunu da ayarlama imkanına sahip.

Tov TV’deki bu hizmetin fikir babası, “Yahudi Evi Partisi” destekçisi İsrailli iş insanı Israel Zeira’nın projeye bir milyon dolar yatırdığı ifade edildi.

Netflix’in Türkiye’ye ayrı İsrail’e ayrı uyguladığı yayın politikası karşısında Türkiye’nin sözde özgürlükçülerinden henüz çıt çıkmadı.

Diriliş Postası 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.