ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3865
EURO
35,0590
ALTIN
2.326,65
BIST
9.096,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

ERDOĞAN’DAN “METAVERS” AÇILIMI

ERDOĞAN’DAN “METAVERS” AÇILIMI
26.01.2022 14:28
A+
A-

Başkan Erdoğan’dan kripto para, sosyal medya ve metaverse talimatı! Üç kritik düzenleme geliyor.

Son dönemde yoğun olarak tartışılan, gerçek ile sanalın bir bilim kurgu vizyonunda birleştiği, insanların farklı cihazlar arasında hareket etmesine ve sanal bir ortamda iletişim kurmasına izin verdiği dijital bir dünya olan ‘Metaverse’ AK Parti’nin öncelikli gündemi oldu. Bir çok alanda Türkiye’nin önünü açan AK Parti, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile bu alanda da öncülük edecek. Başkan Erdoğan, ayrıca ‘Metaverse’ye ek olarak kripto para ve sosyal medya başta olmak üzere üç ayaklı bir çalışma yapılması konusu üzerinde durdu.

Son dakika haberleri…Bir çok alanda Türkiye’nin önünü açan AK Parti, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile ‘Metaverse’ alanında da öncülük edecek. Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MYK’da Genel başkan yardımcısı Ömer İleri “Türkiye’de dijital altyapıyı AK Parti kurdu, Dijitalin Siyasetini de AK Parti yapar” başlığı ile sunum yaptı. Sunumda öne çıkanlar şöyle:

KRİPTO PARA, METAVERSE VE SOSYAL MEDYA ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Metaverse son dönemde ele aldığımız önemli bir alan. Yeni gelişmekte olan bu alanı da odağımıza aldık. Bu platformları yakınen takip ediyoruz, bu yeni teknolojiyi kullanmak noktasında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha da önemlisi, bu alanın Türkiye açısından çok boyutlu bir şekilde değerlendirmemiz gereken bir alan olduğunu düşünüyoruz. Bu ve benzer gelişmelerin Türkiye’mize sunduğu fırsatları veya ortaya koyabileceği riskleri sürecin en başında tespit etmek, belirlemek gerektiği kanaatindeyiz.

ÜÇ YIL SONRA TWİTTER YOK

Metaverse hızla geliyor. Üç yıl sonunda Twitter kalmayacak. Her şey buraya taşınacak. Onun için biz parti olarak şimdiden neyi ne kadar metaverseye taşıyacağız, neler yapacağız, bunun içine ne kadar gireceğiz onun kararını vermeliyiz.

GENÇLER ÇOK İLGİLİ

Metaverse ile ilk toplantımızı geçen günlerde yaptık. Büyük ilgili gördü. Özellikle gençler bu konuya çok ilgili.

FORUM DÜZENLEYECEĞİZ

Bu bağlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve toplumumuzun diğer paydaşlarının geniş katılımı ile bir forum düzenlemeyi planlıyoruz. Bu kapsamda bu yeni mecrayı birçok boyutuyla – teknolojik yenilik, ekonomik etkiler, oluşturacağı sektörel dinamikler ve sağlayacağı kavramsal açılımlar noktalarında- istişarelerde bulunuyor olacağız.

DİJİTAL SİYASET

Başkanlık olarak “Dijitalin Siyaseti” kavramına odaklanıyoruz. Sektörlerimizle yoğun bir iletişim içinde Türkiye’nin dijital dönüşümünü takip ediyor, bu dönüşümün toplumsal etkilerini öngörerek bu alanda ön açıcı politikaları geliştirme çalışmalarını yürütüyoruz.

NET KONUŞALIM

“Net Konuşalım” adını verdiğimiz program serisi ile AK Parti’nin, Bakanlıklarımızın faaliyetlerini il il gezip her yaş grubundan katılımcıların olduğu ama geneli gençlerimizin oluşturduğu kitlelere anlatıyoruz. Bu kapsamda program akışı daha çok yaygınlaştırılarak devam edecek ve tüm illerimize gideceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.