ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3696
EURO
34,9488
ALTIN
2.325,48
BIST
9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Nejdet Demirel

Uzun metrajlı araştırma yazıları kaleme alan Nejdet Demirel, Orta Doğu başta olmak üzere İslam dünyasının içinde bulunmuş olduğu sorunları anlatan pek çok yazısı; farklı gazete, dergi ve dijital platformlarda yayınlanmıştır.

    BAE, GÜCÜNÜ NEREDEN ALIYOR?

    04.09.2020 00:00
    A+
    A-

    1971'de kurulan Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dabi, Dubai, Acman, Füceyre, Resü’l-Hayme, Şarika ve Ummül-Kayveyn gibi 7 emirlikten oluşmaktadır. 6 milyon nüfusu var, bunun sadece 1 milyonu (BAE) halkından oluşmaktadır. Geri kalan 5 milyon çalışmak için dışarıdan gelen yabancı işçilerden oluşuyor. Yüz ölçümü ise bizim iki Konya büyüklüğü kadar. Kapasite ve sahip olduğu askeri imkanların çok üstüne çıkarak işler çevirmesi ister istemez şu soruyu anlamlı kılıyor BAE, bu gücü nereden devşiriyor. 

    Müslümanların menfaatinin söz konusu olduğu her coğrafyada, bunu tersine çevirmeye çalışan veliaht prens Muhammed Bin Zayed liderliğinde ki BAE karşımıza çıkmaktadır. Ana kaynağı petrol doğalgaz olan Birleşik Arap Emirlikleri, darbeler, suikastler, başka ülkelerin içişlerine karışmaktan tutun aklınıza gelebilecek her türlü şeytanlık, BAE'nin başının altından çıkıyor. Muhammed bin Zayed, İslam dünyasında yaşayan nerde bir kaotik bir durum var ise, baş aktörü durumundadır. Bu adam için şeytanın yer yüzündeki yansıması desek az bile söylemiş oluruz. Muhammed bin Zayed'in Allaha inanmadığına dair ciddi iddiaların da olduğunu ayriyeten belirtelim. Adamın İslam diniyle yakından uzaktan alakası yok. 

    BAE, gücünü nereden alıyor sorusuna dönecek olursak, veliaht prens Muhammed Bin Zayed, ortaya koyduğu yayılmacı agrasif siyasi duruş, ABD ve İsrail tarafından sağlanan imkanlarla yapılmaktadır. 
    Şöyle ki :
    Birleşik Arap Emirliklerin'de ABD'nin aktif olarak kullandığı askeri üsleri var. ABD istihbaratı CIA tarafından kurulan "AKADEMİ" adında paralı askerlerden oluşan bu organizasyon, özellikle Irak'ta işlemiş olduğu cinayetlerden sonra "Blackwater" olan ismini Akademi olarak değiştirdi. ABD adına farklı bölgelerde görev almış askerlerden oluşan bu organizasyon, BAE veliaht prensi Muhammed Bin Zayed’in ğüvenliği sağlanıp danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca BAE, siyonist İsrail istihbaratı Mossad ile çok yakın ilişki içindedir. "Muhammed bin Zayed ve Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman, CIA ve Mossad adına İslam ülkelerini dizayn etme görevi verilmiştir." Yukarıda temas ettiğimiz gibi tüm İslam dünyası, bu şer koalisyonu tarafından işin içinden çıkılmaz bir duruma sokulmuştur. 

    ABD ve İsrail, islam dünyasının tepkisini çekmemek için, BAE ve Suud yönetimlerini ileri sürerek geri planda her türlü desteği bu ülkelere sunmaktadır. Yapılanlara baktığımızda şunu görmek mümkün : Müslümanları birbirine düşürmek ve İslam coğrafyasını ABD ve İsrail'in istekleri doğrultusunda dizayn etme işi Suud ve BAE'ye havale edilmiştir. Türkiye gibi diş geçiremeyip kontrol edemedikleri ülkeleri ise, ekonomi, terör ve siyaset gibi şantaj araçları devreye sokularak terbiye edilmek istenilmektedir. Doğru düzgün ordusu dahi olmayan BAE, özellikle Afrika'dan toplama paralı askerlerle sonuç alacağını düşünüyorsa çok büyük hata yapıyor demektir. Gerekli insan kaynağından yoksun BAE, bu durumun fazla sürdürebilir olmadığını kısa zamanda göreceğine dair hiç kuşkunuz olmasın. 

    ABD ve İsrail’in dahil olduğu batılı devletler, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden Körfez sermayesinin yer altı kaynakları, İslam ülkelerini zayıflatmak aralarına nifak tohumu ekmek için kullanılmaktadır. 
    Tarih bu yaşanan ihanetleri aratmayacak örneklerle doludur. 
    Müslüman Arap halkları mutlaka bir gün, ruhunu batılı ülkelere satmış bu yönetici takımına gereken dersi vereceklerdir. Rabbim o günleri bizlere tez vakit göstersin inşallah. 

    Son sözü Muhammed bin Zayed’e bırakalım. 
    Wikileaks belgelerine yansıyan ifadelerinde: Şöyle Diyor BAE veliaht prensi Muhammed bin Zayed: “Şayet Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları benim neler yaptıklarımı bilselerdi beni taşlarlardı.”

    Selam ve Duayla 

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.