ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3195
EURO
35,0491
ALTIN
2.308,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Nejdet Demirel

Uzun metrajlı araştırma yazıları kaleme alan Nejdet Demirel, Orta Doğu başta olmak üzere İslam dünyasının içinde bulunmuş olduğu sorunları anlatan pek çok yazısı; farklı gazete, dergi ve dijital platformlarda yayınlanmıştır.

    DİJİTAL PLATFORMLARA İSRAİL’İN OLAN İLGİSİ

    13.08.2022 00:00
    A+
    A-

    YAZININ SESLİ ANLATI

    Şuan en çok tartışılan konuların başında şüphesiz, WhatsApp’ın güvenlik güncellemesi adı altında kullanıcı bilgilerinin üçüncü kişilerin kullanımına açma isteyi gelmektedir. Bu durum haliyle WhatsApp’a büyük tepkilerin oluşmasına yol açtı. Bu yazının kaleme alındığı tarih itibariyle, Whatsapp’tan yapılan resmi bir açıklama ile şimdilik bu karardan dönüldüğü açıklandı. WhatsApp’ın başlatmış olduğu bu girişim, dijital platformların nekadar güvenli, kimler tarafından yönetildikleri ve amaçları doğrultusunda kullanılıp kullanılmadıklarına dair sorular gündemin ilk sırasına oturmuş durumda. 

    Gelin bugün, kullanıcı kişilerin en mahrem bilgilerine sahip olan whatsApp ve diğer dijital yazılımların sahiplerini hep beraber yakından tanıyalım. Aşağıda göreceğiniz üzere, dijital platformlara neredeyse tamamına yakın kısmının Yahudilerin sahip olup yönetmesi, üzerinde düşünülmesi gereken hayati öneme haiz bir konu olduğunu düşünüyorum. 

    WhatsApp, Facebook, Instagram 
    3 sosyal medya platformunun sahibi olan Mark Zuckerberg, 14 Mayıs 1984’te New York’ta doğdu. Annesi Alman kökenli psikiyatrist bir Yahudi, babası ise Yahudi bir diş doktorudur. 
    – Facebook’u kuranlardan biri olan (Eduardo Saverin) ise Brezilya asıllı Yahudi bir aileden gelmektedir.
    – WhatsApp’ın kurucularından biri olan
    (Jan Koum) da Rus asıllı bir Yahudi ailenin çocuğudur.

    Telegram 
    Çoklu platform desteği sunan Telegram’ın kurucu ve sahibi (Pavel Durov) 1984 st.petersburg doğumlu Rus bir Yahudi ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Telegram’ın operasyon merkezi, Birleşik Arap Emirliği bünyesinde bulunan “Dubai’de bulunmaktadır.

    Twitter 
    Dünyaca ünlü sosyal iletişim ağı olan Twitter’ın sahibi (Paul Singer) Yahudi bir aileye mensuptur. Ayrıca Singer, İsrail yanlısı kuruluşlara büyük çapta bağış yapmasıyla bilinir. Paul Singer, Tel Aviv’de bulunan İsrail devlet büyükleri ile iş adamlarını bir araya getirip tanıştıran “Start-Up Nation Central’ın” kurucusudur. Bu kuruluş faaliyetlerinde kâr amacı gütmez.

    Google 
    Hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olan ve milyarlarca insan tarafından kullanılan arama motoru Google’nin, kurucuları Yahudidir 
    (Sergey Brin ve Larry Page)

    Wikipedia 
    Dünyanın en büyük sanal ansiklopedisi olan “Wikipedia’yı” kontrol edip yöneten (James Galleri ve Larry Sanger)
    Yahudi ailelerden gelmektedirler. 

    Microsoft 
    Dünyanın en büyük yazılım şirketi olan Microsoft’un iki ortağından birisi olan 
    (Steve Ballmer) bir Yahudidir. 

    Yahoo
    Arama motoru Yahoo’nun kurucusu da bir Yahudidir (Terry Semel) Yahoo daha sonra Google tarafından satın alınmıştır. 

    eBay
    İnternet üzerinden yapılan en büyük açık artırma alışveriş sitesi olan “ebay’ın” iki ortağından biri olan (Jeffrey Skoll) da Yahudidir.

    PayPal
    İnternet üzerinden en çok tercih edilen online ödeme sistemi “PayPal’ı” Kuran dört kişiden ikisi Yahudi’dir. 
    (Peter Thiel ve Max Levchin)

    PalTalk 
    Dünya çapında ücretsiz görüntülü sohbet etmek, mesaj göndermek ve sohbet odalarına katılmayı sağlayan “PalTalk” sitesinin sahibi ve CEO’su (Jason Katz) bir Yahudidir.

    İNTEL 
    Bilgisayarların çoğunda kullanılan dünya devi İNTEL mikroişlemciyi, kuran ve yöneten (Andrew Grove) Macar asıllı bir Yahudidir.

    MySpace
    Genç ve yetişkinler için uluslararası kişisel profil, blog, gruplar, fotoğraf, müzik ve videoların paylaşıldığı “MySpace” adlı interaktif sosyal ağın, dört ortağından üçü Yahudidir. (Brad Greenspan, Josh Berman ve Tom Anderson)

    Lotus 123
    Bilgisayarlar da sıkça kullanılan “katil uygulama” diye isimlendirilen tablo oluşturma yazılımını kuran ve yöneten (Mitch Kapor) da bir Yahudidir. Ayrıca Kapor, web tarayıcı “Firefox” vakfının da kurucusudur.

    Oracle 
    Oracle, Microsoft’un ardından dünyanın en büyük ikinci yazılım şirketidir. 
    Oracle kurucusu ve başkanı da bir Yahudidir (Larry Ellison)

    Bu liste uzayıp gider amacımız da zaten bu değil. Nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğumuzu açık kaynaklardan elde edilen verilerle ortaya koymak istedik. Dünya genelinde 15 milyon civarında nüfusu olan İsrail’in sahip olduğu istihbarat gücü nerden kaynaklanıyor? bunu orta yere çıkarmaya çalıştık. İslam dünyası olarak yüzyılın en önemli meselesi haline gelen “yazılım” ve onunla beraber ortaya çıkan dijital platformlar oluşturma konusunda çok geç kaldık. Geçmişte yaptığımız hataları yapmazsak, batı dünyası ile aramızda açılan makası kapatmak hayal olmasa gerek! Nitekim havacılık teknolojisinde çok önemli bir yer tutan “İHA ve SİHA’lar” ile bunu başardık. Bu başarı öyküsünü diğer alanlara niye taşımayalım ki.. 

    Artık şunu iyice kavrayalım, tarihten günümüze gelinceye dek, “Bilgi” en önemli silah olmuştur. Çünkü ona sahip olan doğal olarak istediği güce de rahatlıkla erişebiliyor. Gerek nüfusu gerek yüzölçümü ile küçücük bir devlet olan “siyonist İsrail” dünyanın farklı coğrafyalarında istihbarat toplayıp işlemesini nasıl izah edeceğiz? Evet tekrar altını çizelim, İsrail’e bu gücü sağlayan dijital yazılımlar sayesinde elde ettiği “bilgi teknolojileri ağıdır.”

    Rabbim bizleri, İslam düşmanlarının şerrinden koru. Onlara karşı bize güç ve kuvvet ver.. 

    Selam ve Duayla
    Nejdet Demirel 

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.