ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3396
EURO
35,1060
ALTIN
2.238,79
BIST
8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Gök Gürültülü
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

RUSYA 100 YIL SONRA İLK KEZ BORÇLARINI ÖDEYEMEDİ

RUSYA 100 YIL SONRA İLK KEZ BORÇLARINI ÖDEYEMEDİ
A+
A-

Ukrayna saldırıları nedeniyle zor günler yaşayan Moskova yönetimi 1918’den sonra ilk kez bir borcunu ödeyememiş oldu.

Rusya Federasyonu 100 yıldan uzun bir süre sonra ilk kez borçlarını belirlenen zamanda ödeyemedi.

Moskova hükümetinin 27 Mayıs tarihli iki eurobond ödemesi bulunuyordu. Bu borçlar ödenmeyince 30 günlük ek süre tanındı. Ancak ödeme yöntemleri engellenen Rusya 100 milyon dolarlık parayı ödeyemedi.

Alacaklılar bu borçların temerrüde düştüğünü ilan etti. Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov ise yeterince fonlarını olduğunu söyleyerek yaşanan durumu “komedi” olarak nitelendirdi.

Siluanov daha önce alacaklı tahvil sahiplerine döviz ve ruble hesabı açmalarını söylemişti. Bu yöntemle Moskova, ABD yaptırımlarının etrafından dolaşmayı umuyordu.

Ukrayna’ya saldıran Rusya ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere birçok yaptırıma maruz kaldı. ABD, Moskova hükümetine ABD’li tahvil sahiplerine ödeme yapabilmesi için istisnai bir izin vermişti. Mayıs ayından itibaren bu istisnai iznin uzatılmayacağı duyuruldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.