ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3275
EURO
34,6072
ALTIN
2.393,12
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
19°C
İstanbul
19°C
Açık
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Çok Bulutlu
17°C

Mustafa Güven

İslami Davet ve İrşat çalışmaları alanında hizmet yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

    MÜSLÜMANLARIN VAHDETİ

    08.12.2020 00:00
    A+
    A-

    Siyonist ve Emperyalist ülkelerin açıktan veya örtülü olarak işgali ve sömürüsü altında olan İslam topraklarının ve bu topraklardaki kutsalların; aziz İslam dininin dünyanın her yerinde nizam olarak hükmetmesi; zulüm, işkence, sıkıntı altında olan ezilmişlerin, mazlumların ve mustazafların kurtuluşu ve akan kan ve göz yaşının son bulması için neler yapabiliriz?

    Bu mühim soruları farklı yönleriyle ele alıp birden fazla cevabının verilmesi mümkündür. Bize göre bu soruya verilebilecek ilk ve en önemli cevap şudur: Müslümanların vahdetini sağlamak. İslam kardeşliğini her düzeyde ilahi rızaya uygun bir seviyeye çıkarmak ve bunun muhafazası ile devamlılığını sağlamaktır!

    Bunu başarabilmek için öncelikle bu bilincin bütün Müslümanların zihinlerine adeta kazınması lazım gelir. Yani her Müslüman fert şuna kesin olarak inanmalı ve ikna olmalıdır: "Müslümanların kurtuluşu vahdette, helakı ise tefrikaya düşüp parçalanmasındadır."

    Müslümanlar ne zaman tefrikaya düşmüşlerse, önce kendi aralarında parçalanıp bölünmüş daha sonrasında ise, düşmanlarını bırakıp birbirleriyle uğraşmışlardır. Bunun sonucunda da izzetlerini kaybedip zelil duruma düşmüş, kâfirlerin ve zalimlerin çizmeleri altında ezilip, inim inim inlemişlerdir. 

    Konunun ehemmiyetini ve sonuçlarının nerelere varabileceğini ifade eden tarihte yaşanmış sadece bir hadiseyi sizlerle paylaşarak yazımızı nihayete erdireceğim. 

    Makedonyalı İskender, İran ve Irak'ı işgal edince iki bölgenin halkını kılıçtan geçirmek istemiş. Bunu yapmadan önce hocası Aristo'ya danışmış. Aristo bunu öğrenince "aman böyle bir katliama girme, her iki halkı yok etmenin en kolay yolu aralarına ihtilaf (tefrika) koymaktır. Sen onların aralarına ihtilaf koy ve gerisine karışma" demiştir. Gerçekten de ihtilaf sebebiyle iki ülkenin halklarını birbirine vurdurarak parçalatmış ve öldürtmüştür. (Ulemanın Gücü, Bilge adam yay. S. 206) Tarihte bunun gibi ibret alıp, dersler çıkaracağımız nice hadiseler yaşanmıştır. 

    Şimdi; başımızı iki elimizin arasına alıp anlattıklarımızı düşünüp, gerekli dersleri çıkarma vakti gelmedi mi?

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.