ref: refs/heads/v3.0
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İsmail Yaşa

Suudi Arabistan İslam Üniversitesi mezunu olan İsmail Yaşa, Diriliş Postasında köşe yazarlığı yapmaktadır. Katar El Arab gazetesi, Arabi 21 sitesi ve Ahbaru sitelerinde Arapça makaleleri yayınlanmaktadır.

    Dindar Futbolcu İstemiyorlar

    29.12.2022 01:56
    A+
    A-

    Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası sona ermesine rağmen organizasyon, takımlar ve futbolcularla ilgili tartışmalar devam ediyor.

    Bu son Dünya Kupası en çok Batılıların Katar’a yönelik ırkçılıkları ve Müslüman bir Arap ülkesinin önemli bir futbol turnuvasına ev sahipliği yapmasını bir türlü hazmedememeleriyle hatırlanacak.

    Asılsız haberler, iftiralar ve hakaretler, sömürgecilerin kendilerini daima başkalarından üstün gören gayri insani tavırlarının inkâr edilemez kanıtları olarak çoktan tarih sayfalarına geçti.

    Batı medyasının Faslı futbolcuları işaret parmaklarını havaya kaldırarak poz verdikleri için DAEŞ militanlarıyla bir tutması ve Danimarkalı spikerin zafer sevincini anneleriyle yaşayan futbolcuları maymunlara benzetmesi elbette unutulmayacak.

    Dünya Kupası öncesinde ve sonrasında Batı medyasının uyguladığı çifte standart ve kullandığı ırkçı dil; dünyaya insan hakları, özgürlük ve hoşgörü dersi vermeye kalkanların kendilerinin insanlığa ve başka milletlerin inançlarına ve kültürlerine saygı duymayı öğrenmeye ihtiyaçları olduğunu gösterdi.

    Sadece Batılı ırkçılar değil, İslam ülkelerindeki Batı hayranları da Müslümanların inançlarına, kültürlerine ve yaşam tarzlarına tahammül edemiyorlar.

    Söz konusu kesim, dünyanın dört bir yanından Katar’a gelen seyircilere İslam’ı tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliklerden duyduğu rahatsızlığı açıkça gösterdi.

    Katar Emiri’nin kupayı kazanan Arjantin’in kaptanı Messi’ye bişt giydirmesiyle ilgili tartışmalar sona ermiş değil.

    Dünya Kupası’nda başarılı bir performans sergileyerek ilk dörde giren Fas Milli Takımı’nın oyuncularından Zekeriyya Ebu Khilal (Zakaria Aboukhlal) de sahalarda dindar futbolcu görmek istemeyenlerin hedefinde.

    Geçenlerde bir gazeteci “Fas Milli Takımı’na sızan Selefi” başlığıyla yayınladığı makalede, Faslı milli futbolcunun “radikal İslamcı” olduğunu ileri sürdü.

    İddiasına delil olarak da Zekeriyya Ebu Khilal’in eşinin tesettürlü olmasını ve peçe takmasını gösterdi.

    Libyalı bir babanın ve Faslı bir annenin oğlu olarak Rotterdam’da dünyaya gelen forvet oyuncusu, profesyonel futbol hayatına Jong PSV kulübünde adım attı.

    PSV Eindhoven, AZ Alkmaar gibi kulüplerde ve Hollanda Genç Milli Takımı’nda oynayan Zekeriyya Ebu Khilal, hâlihazırda Fransız futbol takımı Toulouse’da top koşturuyor.

    Hafız olduğu ve düğününde misafirlere imamlık yaparak namaz kıldırdığı söyleniyor.

    Fas Futbol Federasyonu, tartışmalar üzerine yayınladığı bildiride, milli futbolcunun arkadaşlarıyla birlikte örnek bir davranış sergilediğini ifade ederek, Zekeriyya Ebu Khilal’in “radikal” olarak nitelendirilmesini kınadı ve yargıya başvurulacağını açıkladı.

    Gerçek şu ki, dindar ve ahlaklı insanların başarılı ve ünlü olmaları, birilerini fena hâlde rahatsız ediyor.

    Oyuna girerken dua eden ve gol attıktan sonra şükür secdesi yapan futbolcu görmek istemiyorlar.

    Onların gençlere rol model olmasını arzu ettikleri oyuncu gece hayatı ve skandallarla gündeme gelmeli, mankenlerle ve sanatçılarla düşüp kalkmalı, “Torinolu Şaban” misali magazin programlarında boy göstermeli ve hatta özgürlük bahanesiyle sapkınlık propagandasına destek vermeli.

    Aksi takdirde dışlanması için her şeyi yapabilirler.

    Diriliş Postası

    Yazarın Diğer Yazıları
    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.